Consiliul Judeţean Cluj mai aruncă la gunoi 20.000 de euro

Pata Rât este o adevărată gaură neagră pentru bugetul Consiliului Judeţean Cluj. Proiectul de închidere a rampei neconforme mai are nevoie de noi expertize tehnice pentru lucrările deja executate, ceea ce a determinat executivul CJ să scoată la licitaţie respectivele servicii. Suma nu este una impresionantă însă pic cu pic, vechea groapa de gunoi stoarce bugetul județului.

Mâine este ultima zi de depunere a ofertelor pentru "Servicii de expertiză tehnică a lucrărilor executate şi a proiectului tehnic la obiectul de investiţii Închiderea Depozitului neconform de deşeuri Pata Rât-Municipiul Cluj Napoca".

Anunţul de achiziţie a fost postat pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Cluj în data 11 septembrie iar termenul de 4 zile este unul destul de scurt pentru multe firmele care intenţionează să acceseze cei 90.000 de lei puşi la bătaie de adminstraţia judeţeană. Este ciudat cum, după ce au cheltuit milioane de euro cu lucrările de închidere a rampei, acum mai e nevoie de alţi 20.000 de euro pentru a se face o expertiză la lucrările deja executate.

Cu siguranţă că reprezentanţii CJ Cluj vor motiva necesitate executării acestor servicii de expertiză tehnică pentru a vedea dacă alunecările de teren care s-au produs în luna iulie la Pata Rât sunt rezultatul unor lucrări prost executate. La Pata Rât  situația este una extrem de gravă. 6.000 de metri cubi de substanțe toxice se scurg din muntele de gunoaie, valorile normale de poluare fiind depășite de 750 de ori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu