Consiliul Județean Cluj achiziționează 400 de scaune cu doar 125.000 de lei

Administrația județeană este pregătită să încheie afacerea anului, obținând un total de 400 de scaune cu un cost minim de doar 26.000 de euro. Anunțul a fost publicat recent de către instituție, iar fondurile destinate în acest scop sunt acoperite de bugetul public. 

Consiliul Județean Cluj dorește demararea unei proceduri de achiziție publică în vederea unui contract pentru achiziția a 400 de scaune și a unui număr de 800 de conexpanduri (pentru prinderea acestora) pentru tribune la standard UEFA și FIFA pentru stadionul Cluj Arena. 

Construcția noului stadion a început în 2009 și a fost finalizată la sfârșitul anului 2011, fiind amplasat pe locul fostului stadion Ion Moina. 

Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 locuri, majoritatea acoperite. 

Proprietarul stadionului este Consiliul Județean Cluj. 

Direcția de Administrare și Exploatare a Stadionului Cluj Arena din cadrul Consiliului Județean Cluj se ocupă în principal de administrarea și funcționarea stadionului Cluj Arena, asigurând desfășurarea de evenimente. 

Deși cea mai importantă întrebuințare a arenei ar trebui să fie reprezentată de partidele de fotbal, adeseori acest spațiu generos este folosit mai degrabă pentru diverse evenimente, decât pentru disputarea meciurilor din competițiile internaționale și naționale. 

„În acest sens, achiziția este necesară pentru buna desfășurare a activității curente, astfel se asigură achiziționarea a 400 de scaune pentru tribune, astfel încât să asigure funcționarea stadionului la nivelul standardelor și normelor impuse de FIFA și UEFA”, se arată în documentul care surprinde contextul care a determinat achiziționarea produselor. 

După cum precizează administrația județeană, de la finalizarea lucrărilor din 2011, „scaunele din tribune au suferit unele deteriorări iremediabile din cauza condițiilor meteo nefavorabile”.

Caracteristicile noilor scaune trebuie să prezinte rezistență mărită la acte de vandalism. 

Perioada de garanție minimă trebuie să acopere cel puțin 2 ani de zile.

 

 

Adauga comentariu