Din oras

Consiliul Județean caută paznici pentru rampele de gunoi, deși are propria firmă de pază și protecție

Consiliul Județean Cluj va contracta servicii de pază prin care să asigure paza, protecția și supravegherea amplasamentelor stațiilor de transfer deșeuri din Huedin, Gherla și Mihai Viteazu. Pentru fiecare din cele trei amplasamente este pus la bătaie un post permanent de pază, 24 de ore din 24. Contractul va fi semnat pentru o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie 2020, cu posibilitate de prelungire cu patru luni.

„Paza va fi asigurată de către o societate comercială specializată și licențiată în servicii de pază și protecție, care să funcționeze în conformitate cu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor și protecția persoanelor”, este notat în caietul de sarcini.

Firmele care vor câștiga contractul trebuie să asigure: paza amplasamentelor stațiilor de transfer deșeuri Huedin, Gherla și Mihai Viteazu împotriva furturilor și a distrugerii bunurilor (utilaje, construcții), precum și a altor acțiuni producătoare de pagube materiale; asigurarea ordinii publice în interiorul amplasamentelor stațiilor de transfer deșeuri Huedin, Gherla și Mihai Viteazu; să asigure paznicului de pază; serviciile de pază cu post fix/mobil trebuie să fie asigurată în regim de permanență.

Valoarea contractului este de 300.000 lei, fără TVA.

Consiliul Județean are propria firmă de pază, Pază și Protecție SA. Firma este pe pierderi foarte mari din 2013 încoace, dar își dorește o rectificare a bugetului pentru a putea angaja 16 agenți de securitate. Rezultatul negativ al societății este influențat de numărul insuficient de contracte precum și de existența unor contracte cu tarife sub nivelul de creștere a salariului minim, care nu permit acoperirea cheltuielilor.

Pază și Protecție este pe pierderi constante din 2013 până în prezent. Cele mai mari pierderi, de peste 673.000, au fost înregistrate în 2017. Anul trecut, Pază și Protecție a avut pierderi de aproape 500.000 lei. Cifra de afaceri a societății Consiliului Județean nu a depășit 2,4 milioane lei în ultimii doi ani. Pe fondul pierderilor, a scăzut și numărul de angajați. Dacă în 2013, societatea avea 320 de angajați, anul trecut a ajuns la doar 88 de angajați.

Conform reprezentanților Pază și Protecție, pierderile pe anul acesta sunt deja de 284.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *