Consiliul Județean a alocat 8 milioane lei pentru salvarea temporară a falimentarei Drumuri și Poduri. Tișe și Vakar Istvan au absentat de la ședința extraordinară

Conducerea Consiliului Județean Cluj – Alin Tișe și Vakar Istvan -  a lipsit de la ședința extraordinară, convocată noaptea ca ...Tișe. După ce a lansat anunțul ședinței fulger cu doar o seară înainte, tocmai Tișe a absentat. Ședința a fost prezidată de vicele Marius Mînzat. Tișe a fost în concediu, iar Vakar Istvan, în delegație.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a fost și majorarea capitalului societății Drumuri și Poduri Județene SA, aflată într-o situație financiară foarte proastă, aproape de faliment. Deși vineri va avea loc și o ședință ordinară, majorarea capitalului a fost votată în ședința extraordinară. Din cauza unor probeme cu banca, după cum a declarat Marius Mînzat.

“Astăzi după ședință semnez inclusiv hotărârea de Consiliu Județean și mâine intră în vigoare. Nu puteam să așteptăm până vineri pentru că erau probleme cu banca și efectiv ce s-a făcut până acum s-ar fi făcut degeaba”, a declarat Mînzat.

Conducerea Drumuri și Poduri Județene susține că s-au luat câteva măsuri pentru redresarea situației dezastruoase.  

“Am făcut eforturi susținute, împreună cu noi, cu firma care a făcut auditul ca să ajungem la acest moment. Măsuri pentru o creștere a rentabilității societății noi am luat din mers și în cursul anului trecut, respectiv am redus costurile cu forța de muncă da rnu e suficient pentru că se intră în campania de lucrări și trebuie să avem forță de muncă. După cum o să vedeți și din audit noi am mers pe proiecție nbugetară de 5 ani în cafre am arătat care sunt dotările societății, forța de muncă. aM căutat să identificăm toate elementele care pot fi valorificate și să intrăm pe un trend pozitiv. Toate contractele pe care le avem inclusiv cu CJ s-a intrat pe ajustarea tarifelor, un element pe care și firma de audit le-a sugerat pentru că mare parte din pierderi sunt legate de lucrul la tarife neactualizate. Pentru toate contractele cu terții am intrat în procedură de încheiere a actelor adiționale. Mai sunt măsuri de ordin tehnic și de gestiune a valorilor pe care le avem: reducere costuri combustibili (am avut un program amplu de urmărire în timp de real prin dotarea mașinilor cu GPS), negocierea cu toțio furnizorii de materiale și combustibili ca să asigurăm aprovizionare la nivel de necesitate pe termen scurt. O altă decizie pe care am luat-o și am pus-o în practică la începutul anului, vom merge la licitații în comune, vom încerca să câștigăm la tarife care să ne acopere  și să nu mai mergem pe pierdere”, a explicat Călin Platon, directorul societății Drumuri și Poduri Județene.

Reducerea de personal a fost drastică de la 240 la 190.

Consilierul județean, Laura Chiorean a subliniat faptul că soluția este salvatoare doar pe moment, iar conducerea societății poate ar trebui să se gândească la un plan de redresare, inclusiv redresarea juridică a patrimoniului.

Întrebat de reporterul NCN de ce Alin Tișe a lipsit, Marius Mînzat a precizat că Tișe este în concediu, iar Vakar Istvan este în delegație. Suntem curioși dacă Tișe se va întoarce până vineri când este convocată ședință ordinară.

 

Adauga comentariu