Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Net Brinel Cluj de către compania franceză SNEF SA

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea uneia dintre cele mai vechi firme de tehnologia informației din Cluj, Net Brinel SA, de către compania franceză SNEF SA. Preluarea se referă, în fapt, la mai multe firme din același grup: astfel, SNEF SA achiziționează Net Brinel SA, Brinel Systems SRL, Brinel PC Prod SRL, Net Birnel SRL și Alpis Product SRL. Grupul a fost format în 1994, dar compania pricipală, Net Brinel SA, funcționează din 1991 fiind una dintre cele mai vechi companii de profil din Cluj.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, arată Consiliul Concurenței.

Marcel Borodi, cel care a înființat compania din Cluj în urmă cu aproape 30 de ani, a declarat, pentru Actual de Cluj, că nu poate da informații suplimentare despre achiziție.

„Există un nondisclosure agreement cu SNEF”, a precizat el, adăugând că informațiile vor fi făcute publice ulterior printr-un comunicat. Întrebat despre procentul din companie achiziționat de SNEF, Brinel a răspuns că e vorba de un pachet „majoritar”.

Net Brinel e una dintre cele mai vechi companii de IT din Cluj: și-a început activitatea în 1991 și oferă servicii integrate de sisteme informatice – hardware, software, comunicații și pachete de servicii. În 2017, conform celor mai recente raportări, compania a avut un profit de 5,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproape 160 milioane de lei.

SNEF SA este o companie franceză care acţionează, în principal, în sectorul energetic, maritim, infrastructuri industriale și terțiare, sectorul nuclear și cel al telecomunicațiilor.

Adauga comentariu