Consilierul PSD Anca Ciubăncan, revoltată de urbanismul a la Cluj: „Nu e posibil să acceptăm coteț pentru găini”

Un proiect de hotărâre aflat în dezbaterea Consiliului local a stârnit nemulțumirea consilierului local PSD, Anca Ciubăncan. „Dacă acceptăm în 2021 asemenea planse… Nu e posibil să acceptăm coteț pentru găini”, a declarat consiliera pe seama extinderii unei case de la nivelul parter la casă cu parter+etaj+mansardă. 

Acesta prevede aprobarea PUD – Modificare și etajare locuință unifamilială de la P la P+E+M, pe strada Vrancea nr 7. 

Proiectul a provocat nemulțumirea consilierului PSD Anca Ciubăncan încă din etapa discuțiilor din comisiile de specialitate, precum cea de urbanism. 

Dan Tarcea, viceprimarul Clujului, a intervenit pentru a clarifica situația: 

„Este vorba de o casa, extindere de la parter la parter+etaj și mansardă, într-un cartier al Clujului”, a lămurit acesta, referindu-se la imobilul situat pe str Vrancea din Dâmbul Rotund pentru care a fost solicitată extinderea. 

Nici clarificările suplimentare aduse din comisia nr 3 nu par să o fi satisfăcut pe Anca Ciubăncan (PSD), recunoscută deja pentru obiecțiile constante din cadrul ședințelor de Consiliu local.

Aceasta s-a arătat nemulțumită de aspectul estetic a unei case familiale pentru care a fost solicitată extinderea pe verticală.

Chiar dacă la nivelul adoptării Planului Urbanismului de Detaliu (PUD) nu se iau în discuție detaliile estetice ale proiectului – potrivit lămuririlor oferite de comisie – consilierul PSD Cluj Anca Ciubăncan și-a exprimat indignarea în privința aspectului estetic al acestui proiect de extinderea a unei case familiale, precizând:

„Dacă acceptăm în 2021 asemenea planse, puneți doar volumetrii…

Nu e posibil să acceptăm coteț pentru găini” – a replicat Ciubăncan. 

Proiectul a fost adoptat fără participarea consilierului PSD, Ciubăncan Anca. 

Prin PUD-ul aprobat de consilierii locali se propune modificarea și etajarea unei locuințe unifamiliale, cu menținerea amplasării construcției față de limitele de proprietate existente.

Proiectul de hotărâre care a provocat nemulțumirile consilierului PSD Ciubăncan Anca, poate fi consultat AICI. 

Adauga comentariu