Consilierul local PNL Ioan Bîldea, colegul de partid al lui Emil Boc: „Domnul Boc este un mincinos de primă mână”

Consilierul local PNL Ioan Bîldea, colegul de partid al lui Emil Boc, în urmă cu mai puțin de 3 ani, în 24 septembrie 2013, îl acuza pe primarul Clujului că i-a mințit pe cetățenii orașului, făcând „manevre” și „inginerii financiare” pe bani publici în interesul „firmelor de casă ale PDL”. Bîldea trimitea la acea vreme comunicate de presă redacțiilor clujene și se lăuda pe Facebook cu faptul că Făclia i-a publicat, chiar pe prima pagină, un articol cu titlul: «Ioan Bîldea arată „cum ne-a luat Emil Boc de proști pe toți”».

Penelistul era mândru atunci de apariția sa mediatică, iar acum, pentru că a făcut pact cu „dușmanul” și încearcă să ne ia de proști pe toți și să ne convingă să îi votăm pe cei pe care ani de zile i-a criticat dur, a început să își șteargă urmele de pe rețelele de socializare. Din fericire, articolele au rămas în arhiva Făclia, ca dovadă a ipocriziei politicienilor clujeni care sunt dușmani și prieteni după cum le dictează interesele. 

Emil Boc, la rândul său, le răspundea tinerilor liberali că prin declarațiile lor „sunt pe lângă subiect” și se întreba retoric: „Dacă nu au făcut carte, ce să le cerem mai mult?” Adică le spunea în față că sunt niște analfabeți, iar acum s-a aliat cu acești tineri „fără carte”, care sunt buni la nevoie (a se citi: la campanie).

Dar să citim „schimburile de idei” care se purtau, nu cu mult timp în urmă, între actualii colegi de partid, Emil Boc și Ioan Bîldea, așa cum au rămas acestea, pentru o corectă informare a electoratului, în arhiva ziarului „Făclia”:

Ioan Bîldea: „La începutul lunii aprilie avertizam asupra manevrei pregătite de primarul Emil Boc pentru a prelungi contractele de deszăpezire şi salubrizare stradală, fără licitaţie.”

Replica lui Emil Boc: „Eu solicit organizarea unei noi licitaţii de salubritate stradală şi nu prelungirea contractului fără licitaţie. Cei de la TNL (Organizaţia de Tineret a PNL – n.r.) sunt pe lângă subiect […] aceşti tineri nu ştiu carte. Dacă nu au făcut carte, ce să le cerem mai mult? Să pună mîna pe carte.”

Ioan Bîldea: „Noi am ascultat şi am pus mîna pe carte. Nu am descoperit decît că domnul Boc este un mincinos de primă mână şi că tot ce a făcut în această perioadă a avut ca scop prelungirea fără licitaţie a contractelor cu Brantner şi Rosal. Emil Boc a inventat necesitatea elaborării unui studiu de oportunitate doar ca să tragă de timp în favoarea celor două firme […]

Apoi, domnul primar a decis că se pot prelungi contractele actuale până la semnarea celor noi cu firma sau firmele care vor câştiga noua licitaţie. Emil Boc are de gând să ţină cât mai mult pe capul clujenilor societăţile Rosal şi Brantner prin tot felul de şiretlicuri. Fără mâna sa dreaptă, Sorin Apostu, domnul primar ştie că există şanse ca procedura de achiziţie publică să fie câştigată de cei mai buni ofertanţi, iar firmele de casă ale PDL Cluj să rămână cu buza umflată. Astfel, documentaţia pentru licitaţie a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca de-abia la sfârşitul lunii august şi, pînă la demararea procedurii de licitaţie, mai trebuie obţinut avizul Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice. Deci, puţine şanse ca licitaţia să fie adjudecată până la începerea sezonului rece, iar Brantner şi Rosal primesc o nemeritată prelungire de contract  – şi asta până când va fi semnat noul contract, lucru care cine ştie când se va întâmpla.”

Pentru că această ceartă între actualii „amorezi” politici se purta în 2013, iar noi suntem în anul 2016, subiectul pe care se certau este mai puțin important. Foarte important este însă faptul în sine că doi politicieni care acum se susțin, în 2013 se faultau, se acuzau de vrute și nevrute și se jigneau în mod public fără perdea. Important este că ei se regăsesc acum sub aceeași cupolă a PNL, că peneliștii de ieri care îi dădeau la gioale de zor lui Boc, acum încearcă să îi ia de proști pe clujeni și să îi convingă să îl realeagă pe candidatul lor, nimeni altul decât același Emil Boc.

„Chiar dacă a reuşit să inducă în eroare clujenii prin limbajul ambiguu, urmărind nu interesul public, ci interesul unor firme private, apropiate partidului său, îi transmitem domnului primar că nu ne-a păcălit. Nu este nevoie de multă şcoală pentru a-ţi da seama de ingineriile pe care le face primarul pe bani publici”, susținea, în 2013, Ioan Bîldea.

Nu este nevoie de multă școală să îți dai seama de ingineriile electorale pe care le fac acum liberalii clujeni și le transmitem pe această cale că nu ne-au păcălit, cu toate ingeniozitatea vechilor pedeliști care, după ce și-au înmormântat, printr-o guvernare dezastruoasă, propriul partid, au reușit să intre în carcasa unui PNL slab și fără personalitate și să renască în opțiunile electoratului, ale oamenilor care poate au uitat cine sunt cei care astăzi se dau mari liberali.

Le reamintim noi: liberalii de astăzi sunt cei care îi înjurau în trecut pe pediști, pe aceiași pediști pe care acum îi susțin în campanie, și sunt vechii pediști care acum s-au vopsit în candidați peneliști ca să nu își mai asocieze imaginea cu portocaliul tăietor de salarii și de procente electorale.

Domnul Bîldea îl declara în 2013 pe domnul Boc „un mincinos de primă mână”, iar domnul Boc îi replica domnului Bîldea că nu știe carte. După trecerea timpului, în 2016, cine s-a dovedit a fi mincinos?

Foto: pagina de Facebook a consilierului local PNL Bîldea Ioan, care între timp și-a șters toate postările în care îl critica și ironiza dur pe fostul său rival politic, actualul coleg și mentor, Emil Boc

Adauga comentariu