Consilierul județean PNL Călin Tuluc are contracte de zeci de mii de euro cu primăriile liberale. Și-a dublat veniturile într-un an

După alegerile locale din septembrie 2020, consilierul județean PNL, Călin Tuluc a încheiat cu primării conduse de primari liberali mai multe contracte de reprezentare juridică, în valoare de mai multe zeci de mii de euro. În 2016, Tuluc a candidat pentru Senatul României din partea PNL Cluj.

Cu toate acestea, avocatul Tuluc susține că nu se află în stare de conflict de interese, în a reprezenta primăriile cu pricina în fața instanțelor, deoarece la alocările de fonduri din partea Consiliului Județean Cluj, nu participă la vot.

Toate contractele încheiate cu primăriile din județul Cluj au fost realizate după alegerile locale, semn că există o înțelegere tacită între primarii acestor comune și cabinetul de avocat Tuluc Călin Marin.

Potrivit evz.ro, în total, în urma celor șapte contracte încheiate, valoarea totală a acestora este de 196.200 de lei, adică aproape 40.000 de euro.

Cea mai mare sumă o plătește Primăria Gilău, condusă de liberalul Gelu Tofan. Contractul are o durată de 12 luni, iar valoarea totală este de 72.000 de lei. În fiecare lună, Primăria Gilău îi plătește avocatului Tuluc suma de 6.000 de lei.

Evenimentul Zilei prezintă care sunt cele șapte primării, unele cu bugete mici, care au încheiat contracte cu avocatul Călin Tuluc, membru PNL Cluj și consilier județean în cadrul CJ Cluj.

Primăria Mociu 21.600 lei
Primăria Palatca 25.200 lei
Primăria Gilău 72.000 lei
Primăria Căianu 18.000 lei
Primăria Cătina 9.000 lei
Primăria Cojocna 36.000 lei
Primăria Măguri Răcătău 14.400 lei

În declarația de avere din 2020, dată la începerea mandatului de consilier județean, avocatul Călin Tuluc a declarat că a realizat venituri din activitatea de avocatură în valoare de 95.450 lei. Soția avocatului, Oana Tuluc este angajata Autorității Electorale Permanente, cu un venit net lunar de 9.063 de lei. Cei doi soți mai au un credit imobiliar de peste 610.000 de lei și un alt credit de 28.000 de euro.

După ce a început un alt mandat de consilier județean, avocatul Tuluc a încheiat cu cele șapte primării contracte la plata cu ora tarifară de 150 de lei.

Avocatul și consilierul județean Cluj, Călin Tuluc a declarat că își dorește să ”scape de funcția de consilier județean”. Nu a dorit să stea de vorbă cu reporterul EvZ, dar a transmis un mail care conține mai multe informații care confirmă ancheta ziarului. În acest mail, spune că își petrece câte o zi din săptămână la fiecare primărie, ceea ce nu pare credibil din moment ce teritoriul județului Cluj este unul foarte mare, iar simpla deplasare de la Cluj la Cătina, presupune un drum de o oră la un sens de mers.

Adauga comentariu