Consilierul judetean Petran a luat spaga trei scaune de la Mobexpert! Spaga rusinoasa de la Pogacean

Procurorii DNA arata ca seful PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, consilier judetean, a luat spaga  trei scaune si un foisor de la omul de afaceri Vasile Pogacean, inculpat in dosarul de coruptie Uioreanu, informeaza Stiri de Cluj. Investigatiile penale au stabilit ca daca nu se putea lua legatura cu Razvan Pop, omul de afaceri a apelat la consilierul judetean PNL, Ioan Petran.

“Pentru a nu expune persoana presedintelui CJ Cluj (cu care stabilise de la bun inceput limitarea la minimul posibil al contactelor si intalnirilor, pentru evitarea oricaror speculatii sau asocieri) in perioada de dupa data de 21 martie 2014, inculpatul Pogacean Vasile l-a cautat asiduu pe consilierul judetean Petran Ioan pentru a afla ultimele date privind discutiile si negocierile legate de alocarile bugetare, cat si pentru sustinerea firmei sale in acest context, prin directionarea banilor catre comunele unde omul de afaceri presta lucrari diverse. Astfel, incepand cu 25 martie 2014 cei doi au stabilit numeroase contacte in care suspectul Petran Ioan i-a promis omului de afaceri sustinerea sa in cadrul sedintei de CJ din 28 martie 2014 pentru alocarea sumelor de bani exact in sensul urmarit de Pogacean, iar anterior i-a obtinut acestuia forma finala a actului ce urma a fi suspus dezbaterilor in proxima sedinta de consiliu (propunerea de alocare a fondurilor sume constituite din cota de 20% din impozitul pe venit). Pentru aceste servicii, suspectul Petran Ioan nu a lasat ocazia sa treaca fara a obtine propriul sau folos, astfel ca i-a pretins omului de afaceri sa-i achite contravaloarea a 3 scaune pe care le-a comandat la magazinul Mobexpert (in valoare de 4.478 ,88 lei) precum si construirea unui foisor. Scaunele au fost comandate in cursul lunii aprilie, achitate ulterior prin ordin de plata de SC Sinai Comimpex SRL si livrate la data de 12 mai 2014 direct la biroul detinut de suspectul Petran Ioan la sediul Universitatii Tehnice Cluj”, precizeaza procurorii DNA Cluj in referatul de arestare a lui Horea Uioreanu, potrivit sursei citate.

Foto: citynews.ro

 

Comentarii

Lae

01.06.2014 07:17

Iata, dupa caltabosii lui Remes si pepenii lui Apostu acest Agamita Dandanache al liberalismului clujean, da un nou sens "scaunului la cap". Bravo Catrane !

Adauga comentariu