Consilierii locali urmează să spună „DA” pentru acordarea sporului „pentru condiții de muncă” personalului din administrație din cadrul Centrului de administrare a creșelor

„Spor pentru condiții de muncă”! Și personalul din familia ocupațională „administrație” din cadrul Centrului bugetar de administrare creșe urmează să beneficieze de un spor în plus pentru condițiile de muncă dificile. În acest sens a fost efectuată și o expertiză pentru evaluarea specificului muncii. Rezultatul: Consilierii locali trebuie să voteze acordarea unui spor suplimentar pentru personalul din marea familie de funcții bugetare „administrație”. 

Salariații din cadrul centrului Bugetar de Administrare Creșe care fac parte din familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație” își desfășoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiții de muncă periculoase sau vătămătoare, fapt confirmat de Cabinetul de Medicina Muncii din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj prin Buletinul de determinare prin expertizare a locurilor de muncă din cadrul Centrului Bugetar de Administrare Creșe (CBAC), se arată în motivarea proiectului de hotărâre ce urmează să fie votat de consilierii locali în ședința din octombrie 2021. 

Reținând faptul că în anul 2021 în bugetul instituției, la capitolul Cheltuieli de personal sunt alocate sumele necesare pentru plata sporului pentru condiții de muncă, precum și legislația în vigoare ce permite acordarea acestor sume, proiectul de hotărâre îndeplinește condițiile de a fi supus votului Consiliului local. 

Centrul Bugetar de Administrare Creșe dispune de un număr de 403 angajați, iar cheltuielile de personal aprobate odată cu stabilirea Bugetului general al municipiului Cluj-Napoca sunt în sumă de 29.400.000 lei. 

Fondul pentru salarii de bază – 17.400.000 lei

Detalii AICI

Expertiza de evaluare a condițiilor de muncă a înregistrat funcții/posturi cu supra-solicitare neuro-psihică în cazul muncii desfășurate la birou ori supra-solicitare osteo-musculo-articulară pentru posturile ce presupun „poziția șezând prelungită”. 

Suprasolicitarea vizuală, expunerea profesională la vibrații ori riscul de accidente de circulație constatate nu fac decât să întregească tabloul dificultăților cu care se confruntă personalul din marea familie „administrație”. 

Bunăoară, pentru postul de bucătar, angajatul trebuie să îndeplinească o serie de activități specifice ce conduc la o supra-solicitare clară: „Este obligat să poarte echipamentul de protecție a alimentului”, desfășoară o serie de activități pentru pregătirea meniului zilnic etc. 

Condițiile de muncă „vătămătoare” și „periculoase” în cazul celorlalți membri ai personalului, din departamentele economic-juridic și administrativ, fac absolut necesară și evidentă adoptarea unui asemenea proiect de hotărâre în plină pandemie. 

Proiectul de hotărâre Privind acordarea sporului pentru condiții de muncă personalului contractual care face parte din familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație” din cadrul Centrului Bugetar de Administrare Creșe, din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Proiect din inițiativa primarului, poate fi consultat AICI

 

 

Adauga comentariu