Consilierii locali clujeni sunt atat de miserupisti incat nici nu au citit regulamentul aberant despre caini

Regulamentul privind plimbarea cainilor cu stapan pe domeniul public sau privat din Cluj-Napoca este o bataie de joc la adresa detinatorilor de animale din oras. In baza noului regulament propus de Primarie, accesul cu caini pe spatiile verzi e interzis, inclusiv in zona verde din jurul blocurilor, la fel si in mijloacele de transport in comun. Mai mult, stapanul nu are voie sa-si cheme “zgomotos si repetat” cainele daca nu vrea sa riste o amenda de pana la 400 de lei.

Potrivit site-ului Primariei, acest regulament a fost in consultare publica pana in urma cu o luna. Cu toate acestea, alesii orasului nu au citit nici pana astazi regulamentul atat de contestat de mii de clujeni in ultimele saptamani.

Majoritatea consilierilor locali, desi sunt la curent cu nemultumirile clujenilor platitori de taxe, detinatori de animale de companie, care i-au votat si pus in functie, nu au avut la dispozitie cateva minute sa citeasca noul regulament. Nici nu este de mirare, daca luam in calcul faptul ca, dintre toti cei 27 de alesi locali, cei care au animale de companie pot fi numarati pe degetele de la o mana.

Olah Emese spune ca nu a citit regulamentul si ca nu poate sa comenteze pe marginea acestuia, pentru ca nu detine toate detaliile. Cu toate aceastea, doamna consilier local e la punct cu articolele scrise pe tema nemultumirii detinatorilor de caini. In aceeasi situatie se afla si Ovidiu Chifor, Ovidiu Florian, Dan Ioan Morar, Florin Gliga, Adrian Muresan si Radu Moisin. Niciunul dintre ei, desi sunt pusi in functie sa le apere interesele clujenilor, nu dau doi bani pe regulamentul care a impartit Clujul in doua tabere: iubitorii de animale si protestatarii celor dintai.

Radu Ratiu spune in cel mai stupid si ilogic mod cu putinta ca nu are animale de companie, dar ca bunica sa, care locuieste in afara orasului, are trei caini, si ca intelege problemele cu care se confrunta clujenii detinatori de animale.

“Nu am citit regulamentul, dar stiu ca in oras sunt prea putine locuri pentru plimbat caini. Trebuie sa existe mai multe, astfel incat clujenii care au animale de companie sa aiba unde sa le scoata”, a spus Ratiu.

Nici Ioan Bildea nu are animele de companie, dar spune ca are foarte multi prieteni care ii spun cate probleme intampina cu patrupezii in orasul comoara al Ardealului.

“In primul rand, trebuie rezolvata problema locatiilor. Clujenii nu prea au unde sa isi plimbe, legal, cainii. Apoi, regulamentul trebuie amendat cu propunerile oamenilor, pentru ca proprietarii de caini sa poata trai cu ei in oras, fara sa fie obligati de municipalitate sa faca lucruri absurde”, a declarat Ioan Bildea.

Ovidiu Turdean e unul dintre putinii alesi locali care are un animal de companie. Consilierul locuieste la casa si are un caine, dar spune ca a avut patruped si pe vremea cand locuia la apartament.

E clar ca acest regulament trebuie revizuit si pus la punct. Trebuie sa fie in echilibru atat cu cei care au animale de companie, dar si cu cei care nu au”, a declarat Turdean.

Ovidiu Chifor nu are animale de companie, dar nici nu a citit regulamentul privind cresterea cainilor in Cluj-Napoca.

Ovidiu Florian are animale de companie, insa pana acum nu a consultat regulamentul primariei. El invoca un motiv pueril: “Nu sunt in tara si nu l-am putut vedea, nu l-am consultat”.

Nici consilierul PSD Dan Ioan Morar nu are animale de companie, insa el este de parere ca astfel de reglementari nu isi au locul.

“Am auzit de acest proiect, nu l-am studiat, astept sa intre in dezbatere. Parerea mea este ca, daca mi se va parea abuziv, ca se incalca din placerea unor oameni de a avea animale de companie, vom participa si vom asculta parerea asociatiilor si a persoanelor care au animale de companie. Nu cred ca in Cluj-Napoca se impun restrictii de acest fel. Vecinii mei au caini si nu m-au deranjat niciodata”, spune el.

Florin Gliga (PDL) prefera sa ramana la un discurs diplomat. Consilierul nu are animale de companie in apartamentul in care locuieste, ci doar la casa parintilor sai.

“Acest regulament este propus prin dezbatere, urmeaza sa ajunga intr-o forma finala. Vom tine cont de toate normele si de bun simt pe de o parte, si de nevoia de a creste animale de companie, pe de alta parte. Importante sunt toate opiniile, imi doresc sa rezulte un document care sa multumeasca pe toata lumea.

Nu as vrea sa ma antepronunt inainte de a avea aceasta dezbatere. Important este sa fie respectate si dorinta proprietarilor animalelor de companie, dar si normele de civilizatie ce se impun”.

Adrian Muresan, consilier din partea Partidului Conservator, nu are nici el animale de companie. Cat priveste proiectul primariei, a auzit de el, insa nu a catadicsit sa il citeasca.  “Am auzit ca sunt pareri pro si contra, trebuie analizat.”, spune alesul local.

“Nu am animale de companie pentru ca am o fetita de 10 luni si am preferat sa nu o supun anumitor riscuri. Am preferat sa pun pe primul plan sanatatea copilului. Dar, in mod sigur, voi avea animal de companie mai tarziu”, spune el.

Radu Moisin vine cu aceeasi replica: nu a citit regulamentul, dar promite ca o va face. Nu are nici animale de companie, “stand la apartament, este greu”, spune el.

“Din punctul meu de vedere, un nou regulament ar trebui sa-i incurajeze pe detinatorii de animale, in special cu mai multe zone pentru plimbarea cateilor. Eu imi reprosez ca nu am facut suficient de mult pentru acest aspect, cand ocupam o functie executiva in primarie”, spune el.

Moisin mai spune ca i-a placut sistemul implementat in Alba-Iulia, unde s-au amenajat suporturi din metal cu pungi destinate proprietarilor de animale. “Poate nu ar fi rau nici la Cluj sa facem asa ceva”, spune el.

Comentarii

Marius

08.07.2014 15:30

Domnule Alexa, consilierii nu citesc niciodata nimic din ceea ce nu ii priveste direct (asocieri, alocari de sume, puduri, puzuri, etc). ei acolo la sedinte sunt doar  niste puppets. Ridica mana dupa semnul liderului de grup. In rest sunt ca niste organisme amorfe care sunt acolo pentru ca u facut frumos si cineva i-a pus pe lista. Aproape TOTI consilierii locali sunt niste impostori !

Costescu Tiberiu

08.07.2014 20:10

Imi este rusine sa spun ca sunt Roman!! Tara asta nu repecta oamenii de rand....dar baramite cainii lor !!!! La ce va-ti fi asteptat de la ei!

nexus

08.07.2014 20:46

Sa va futa cainii pe toti!

ghandi

09.07.2014 12:03

gradul de civilizatie al unui popor se vede din modul in care isi trateaza animalele. cred ca suntem undeva prin evul mediu timpuriu

Nirvana

09.07.2014 12:59

Toata lumea are dreptate, mai ales iubitorii de animale!!!Care animale trebuie sa fie iubite?Cainii, pisicile, mieii, viteii....Eu spun ca este mai mare si mai manifestata iubirea fata de animale decat fata de copii.Prin urmare. Sa transformam un parc al copiilor in parc pentru caini, altul pentru pisici si altul pentru miei, pana nu mai ramane nimic. Sa mergem pe strada calcand pe fecalele animalelor si sa se joace copii nostri in parcurile cu fecalele cainilor, ca de, avem un sistem de sanatate foarte bine pus la punct.Se constata ca, acum in Romania, numarul cainilor creste rapid, iar numarul copiilor scade. Este foarte bine. Sa sprijinim iubitorii de caini si sa-i lasam balta pe iubitorii de copii. Cainii sunt viitorul nostru.    

Dill

09.07.2014 17:40

Nirvana, esti doar proasta! Nu cred ca e vina ta pentru asta...asa ti-i fi nascut! Mai grav e ca inca vei trai probabil mult si bine si ai ocazia sa indobitocesti si pe altii! Auzi acolo, ce a inteles ea: ca trebuie ales intre caini si copii! Maaaare-i gradina Domnului...

Bianca

10.07.2014 12:53

Chiar ca e mare gradina Domnului, e plina tara de dobitoci si dobitoace cu un creier de dimensiunea unui bob de mazare ( asta in cel mai bun caz) care nu sunt capabili sa se respecte pe ei, ce sa mai respecte pe altii si evident nu se pune problema de a respecta alta vietate. Tot ce le pot dori acestor persoane minunate e o viata de caine asa cum o doresc ei unui caine sau orcarui alt animal.Pentru a intelege situatia pe care o au animalele la noi in tara trebuie sa ai o viziune mai ampla asupra lucrurilor nu sa stai cu ochii in televizor uitandu-te la emisiuni de 2 lei fara continut sau sa iti ocupi timpul cu barfe rautacioase si invidii. in momentul in care 50% din populatia Romaniei va depasi acest stadiu probabil lucrurile se vor schimba.

Adauga comentariu