Consilier judeţean PSD: ”Instituţia prefectului are doar rol decorativ“

Unul dintre consilerii judeţeni al partidului aflat la guvernare şi fost lider al organizaţiei judeţene a PSD a afirmat în cadrul unei emisiuni radiofonice că Instituţia Prefectului nu este cea mai importantă instituţie din judeţ şi că aceasta are rol decorativ în administraţie.  
 
Consilierul judeţean Remus Lăpuşan şi-a exprimat părerea  pe calea undelor radio cu privire la războiul declaraţiior dintre  prefectul Aurel Cherecheş şi preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe. Lăpuşan este de părere că ar trebui să existe mai multă responsabilitate şi seriozitate iar abordarea problemelor judeţului ar trebui tratate cu seriozitate. 
“Dacă tot vorbim de faptul că a fost convocată o şedinţă de situaţii de urgenţă, am înţeles că acest comitet trebuie să fie prezidat de preşedintele CJ şi de prefect. Domnul Tişe a fost cel care a solicitat să aibă loc respectiva întâlnire. Eu cred că era obligat să participe şi la şedinţă că, am înţeles că nu a fost prezent, nici nu şi-a delegat pe cineva care să îl reprezinte. Cred că ar trebui să fim mai serioşi în toate aceste abordări şi cred că în administraţie fiecare instituţie trebuie să fie respectată, şi Consiliul Judeţean şi Prefectura judeţului pentru că dacă nu o să existe colaborare să ne jucăm în epitete în comparaţii şi lucrurile o să meargă prost”, a afirmat Remus Lăpuşan. 

În opinia lui Remus Lăpuşan fostul prefect Gheorghe Vuşcan a a avut un rol activ şi s-a implicat în funcţia pe care a ocupat-o la conducerea Prefecturii. Lăpuşan nu a dorit să comenteze schimbarea lui Vuşcan şi nici să răspundă la întrebarea mderatorului dacă îi place de actualul prefect.  Totodată consilierul judeţean PSD este de părere că Instituţia Prefectului nu este cea mai importantă instituţie administrativă dintr-un judeţ, ea având mai mult un rol decorativ. 
“Domnul prefect Vuşcan era destul de activ cel puţin asta a fost părerea mea.  Domnul prefect (Aurel Cherecheş) este o persoană foarte serioasă dar în acelaşi timp dacă mă întrebaţi pe mine, Instituţia Prefectului nu este cea mai importantă instituţie dintr-un judeţ. De multe ori are doar rol decorativ. Nu are buget, nu are nişte pârghii de verificare, de control. Chiar dacă le are sunt şi acelea discutabile. Eu cred că instituţia cea mai importantă la nivel judeţean este până la urmă Consiliul Judeţean, iar la nivel de municipiu e clar că e primăria şi consiliu local.  În acest moment prefectul este înalt funcţionar public. S-a tot discutat de partea acesta de descentralizare şi s-ar putea ca multe dintre instituţiile care în acest moment au subordnare la Bucureşti să ajungă în subordonarea CJ sau a primăriilor de municipiu de exemplu. Există în acest moment o discuţie, se discută despre noul cod administrativ, şi acest cod administrativ ar trebui ar trebui să facă parte din problemele legate de prefectură”, a declarat Remus Lăpuşan. 

Adauga comentariu