Conflictul dintre Consiliul Județean Cluj și Aeroport continuă în fața Primăriei VIDEO

Zeci de angajați ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj au reclamat „blocajele dezvoltării aeroportului și a impactului negativ asupra imaginii orașului”, continuând să atragă atenția în privința presiunilor la care este supusă conducerea aerogării clujene. De această dată, protestul a continuat în fața Primăriei de pe Bulevardul Eroilor. Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", David Ciceo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că unii membri din Consiliul de Administraţie (CA) au fost numiți nelegal, iar din această cauză dezvoltarea aeroportului este blocată.

CITEȘTE ȘIDavid Ciceo despre unul din noii membri ai Consiliului de Administrație ai Aeroportului Cluj-Napoca: “Este administrator la un coafor aflat în faliment” - VIDEO

”Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj va picheta instituția Primăriei și Consiliului Local Cluj în zilele de 16 și 17 mai 2019, între orele 12:30 și 13:30, în numele angajaților aeroportului, pe B-dul Eroilor, zona monumentului Memorandiștilor cu scopul de a manifesta față de blocajele dezvoltării aeroportului şi a impactului negativ asupra imaginii municipiului Cluj-Napoca, atât pe plan naţional, cât și internațional. De asemenea, vă aducem la cunoștință că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a fost informată cu privire la acțiunea Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj”, au transmis sindicaliştii.

La rândul său, preşedintele CA al Aeroportului Cluj, Valentin Grigoriu, respinge acuzaţiile aduse de directorul aeroportului, David Ciceo. 

Recent, Consiliul Județean Cluj anunța prin intermediul unui comunicat, constrasemnat de trei membri din Consiliul de Administrație al Aeroportului - Diana Rădulescu, Daniel Persu și Valentin Grigoriu - existența unor multiple „breșe de securitate” la aeroport, motiv pentru care ședința de consiliu a fost suspendată. În acest context, aerogara clujeană continuă să funcționeze fără a beneficia de un buget de venituri și cheltuieli adoptat. 

CITEȘTE ȘIȘedința CA al Aeroportului Cluj, suspendată din cauza „multiplelor breșe de securitate”

Potrivit șefului de securitate aeroportuară, siguranța nu a fost periclitată în nici un fel în timpul ședinței de consiliu, ci mai degrabă aceasta are de suferit din cauza amânării adoptării bugetului:

„Securitatea aeroportuară este un factor strategic pentru dezvoltarea și siguranța oricărui aeroport. Dacă nu avem securitate aeroportuară nu putem zbura de la Cluj. Dacă avem probleme pe linie de siguranță este vorba de viața persoanelor apropiate, a noastră și a pasagerilor. Aceștia sunt termenii în care trebuie să discutăm când vorbim despre securitate aeroportuară. Controlul accesului, echipamentele de control de securitate care sunt foarte scumpe, toate ne ajută să îndeplinim elementele de securitate”, a declarat Vasile Opriș.

CITEȘTE ȘIExistă sau nu breșe de securitate la Aeroportul Cluj-Napoca? Cum comentează acuzele șeful securității aeroportuare

Pe de altă parte, directorul de securitate aeroportuară din cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a precizat că ar putea apărea probleme în achiziționarea de echipamente de securitate, dar și în pregătirea personalului de specialitate dacă Consiliul Județean nu aprobă bugetul aerogării. 

Întrucât situația Aeroportului Internațional Cluj este departe de a fi rezolvată, sindicaliștii aeroportului Cluj au decis continuarea acțiunilor de protest, după ce dialogul cu prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, nu a dus la soluționarea problemelor revedincate.

 

 

Adauga comentariu