Conflict între comercianții și riveranii din zona Piața Flora din cauza locurilor de parcare

Clujenii care locuiesc în zona Pieței Flora din Mănăștur caută disperați o soluție pentru o problemă cu care se confruntă zi de zi: lipsa locurilor de parcare. Locatarii îi acuză pe comercianți că au pus monopol pe parcare. Domnule Marcel Bonțidean, Poliția Locală nu vede și nu aude nimic? 

Piața Flora este una dintre cele mai aglomerate zone din Mănăștur. Mașinile vin și pleacă, oameni cu plasele pline de cumpărături se plimbă de la o tarabă la alta, strecurându-se printre autoturisme. Lumea se adună la un pahar de bere rece pe una dintre terasele mici, cu câte două trei mese.

Problemele sunt multe, însă cea mai stringentă este legată de locurile de parcare, ocupate abuziv de comercianți. În acest sens, un apel disperat a fost lansat pe platforma domnuleprimar.ro, unde un mănășturean care locuiește în zona Pieței Flora solicită conducerii Primăriei Cluj-Napoca să spargă monopolul pe care l-au pus comercianții pe locurile de parcare. 

„În zona Piața Flora comercianții au pus monopol pe parcare și de multe ori o blochează abuziv peste noapte. Dacă ai curaj să parchezi îți zgârie mașina și îți ridică ștergătoarele. Locuitorii din zonă nu avem unde parca. Vă rugăm, faceți ceva. Zona se poate marca și se pot elibera locurile de parcare pentru locuitori”, a semnalat Lucian. 

 

Piata Flora

Am testat și noi terenul, să aflăm, de la fața locului care este opinia mănășturenilor, dar și a comercianților. Oamenii spun că locuitorii trebuie să meargă mult mai departe de casă pentru a-și parca mașinile pentru că locurile le sunt luate de piețari. 

„Da, vin comercianții și își parchează mașinile și oamenii care stau la bloc se duc două trei străzi mai încolo să poată parca”, spune un bărbat.

Cei vârstnici au mai mult curaj să vorbească despre problemele cu care se confruntă șoferii care locuiesc în zonă.

 

Piata Flora

„Daaa, vin ăștia de la magazine și parchează. Lasă mașinile aici și câte o săptămână. Oamenii i-au luat la rost și a ieșit scandal. N-ai ce le face... îi bai cu parcările peste tot. Dar sunt și  baiuri mai mari. Ce să facă și ei? Că trebuie să parcheze și ei. Problema e că parchează pe spațiile verzi. Primăria ar trebui să facă ceva, că parcările sunt ocupate tot timpul”, spune un vârstnic. 

Comercianții, desigur, nu recunosc că ar exista o problemă. Întrebați de reporterul Cluj100% dacă își lasă mașinile pe locurile de parcare ale riveranilor, oamenii neagă cu vehemență.

„Nu parchează nimeni! Cine a zis că parchează? Nu am auzit de așa ceva. Noi nici măcar nu avem mașină și ăia care vin cu marfă stau câteva minute până descarcă și apoi pleacă. Sunt doar vorbe. Parchează oamenii care cumpără din piață și stau ore întregi. Nu comercianții sunt de vină”, a explicat un comerciant. 

Piata Flora

Până la ora redactării acestui articol, reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca nu au răspuns la apelurile noastre telefonice repetate pentru a oferi un punct de vedere cu privire la această problemă. 

Sperăm ca domnul Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale să citească articolul nostru și să trimită polițiștii locali și în cartiere, nu doar pe Eroilor și în alte zone din centru. 

Comentarii

Dede

14.06.2017 09:41

Mai mare problema e ca ne si zgarie masinile! Cu margini de lazi, cu carucioare si stative, plus ca pun lazile pana in drum si se creeaza blocaje, nu poti trece de ei, mai ales cand se aduna mai multe masini care nu mai au unde sa traga. Se pierde timp zi de zi din cauza asta!

Adauga comentariu