Conducerea Spitalului de Copii îi ia apărarea medicului Dobrescu: „nu are sancțiuni care să vizeze activitatea profesională”. Chiar aşa? Dar cele două dosare penale în care a fost condamnat ce sunt?

În urmă cu o săptămână, o fetiță de doar 3 ani a suferit o intervenție la Cluj, în urma căreia a rămas cu o angulație accentuate a oaselor, iar părinții fetei, Paula Niculescu și Andrei Dăscălescu l-au acuzat pe medic. După mai bine de o săptămână de la publicarea cazului în presa națională și locală, conducerea Spitalului de Copii s-a decis să transmită un răspuns.

Nicio noutate: Conducerea spitalului îşi apără omul, chiar dacă asupra sa planează două acuzaţii de mită

Conducerea Spitalului de Copii din Cluj-Napoca îi ține partea medicului care a fost acuzat că a pus stâmb mâna unei fetițe. Chiar dacă medicul, Ioan Dobrescu a fost condamnat pentru mită el „nu are sancțiuni care să vizeze activitatea profesională”. Chiar aşa?

Conducerea spitalului afirmă că procesul de comunicare a fost unul complex, dar cu toate acestea el nu a fost sancționat pentru activitatea medicală, deși a fost cercetat în două dosare pentru mită, în ultimul fiind și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

CITEŞTE: Cum au bagat doi medici clujeni in groapa o fata de 17 ani

Concret, conducerea spitalului neagă toate acuzațiile, spunând că intervenția a decurs bine, „radiografia de control a evidențiat o reducere foarte bună a fracturii”, iar decizia terapeutică „a fost una concordantă cu literatura medicală de specialitate”. Ei acuză că a doua radiografie, cea făcută de părinți la Târgu Mureș, a fost una „făcută incorect”. Cât despre comunicare, spitalul spune că este un „proces complex”. În schimb, mama fetiței a acuzat că medicul Dobrescu n-a dorit să discute cu ei despre intervenție și s-a încuiat în birou.

Ioan Dobrescu a avut nenumărate plângeri din partea oamenilor, mai în special pentru mită. El are deschise două dosare penale, în primul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar în al doilea a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru 3 ani.

CITEŞTE: Doctorul Ioan Dobrescu, din nou în centru unui scandal. Conducerea Spitalului de Copii din Cluj-Napoca a demarat o anchetă internă

Adauga comentariu