Conducerea Colegiului George Coșbuc îndeamnă părinții „să sădească” în mintea copilului teama de dascăl. Directorul s-a enervat după ce presa a scris despre atențiile pe care părinții trebuie să le dea profesorilor

După ce deputatul USR, Emanuel Ungureanu a făcut publice obiceiurile pe care le consideră ilegale și imorale de la Colegiul Național George Coșbuc Cluj-Napoca, prin care părinții sunt nevoiți să ofere cadouri de mii de lei învățătoarei Dana Chiș, directorul școlii s-a simțit lezat și le-a transmis părinților „cotizanți” un... comunicat prin care aruncă cu noroi în jurnaliștii care au găsit de cuviință să scrie despre derapajele de la acest liceu de renume din oraș. Acel comunicat a fost postat mai departe pe grupurile de părinți din școală să ajungă la toată lumea.

În respectivul comunicat, directorul Valentin Maxim Oros le spune părinților că are de a face cu o campanie de denigrare a școlii și îi îndeamnă să contribuie „la sădirea în mintea copilului a ideii de autoritate pe care școala și dascălul trebuie să o reprezinte”. Adicătelea cum ar veni, elevul să se teamă de profesor și de școală și să știe că dacă dascălului îi place să primească cadouri (sic!), mami și tati trebuie să se conformeze. Noi, acei jurnaliști de la „publicațiile locale a căror calitate și profesionalism lasă de dorit” (poate ne transmite domnul director un comunicat în care să ne spună ce calități îl recomandă pe „trânsul” să evalueze publicațiile locale; o fi și jurnalist de renume, dar nu știm noi) îi lansăm o întrebare lui Valentin Maxim Oros: despre sala de sport care stă închisă pentru că tavanul stă să cadă peste elevi de ce nu transmite comunicat către părinți?

Directorul vorbește despre campanii denigratoare. Tocmai dascălii cu derapaje fac involuntar campanii denigratoare, în niciun caz presa care semnaleazaă problemele din sistemul de învățământ.

Citește și:

„Atenții” de 8 Martie la Colegiul Național “George Coșbuc”. Ungureanu: „Este un venit necuvenit, adică, mită” VIDEO

De ce directorul Maxim Oros nu le explică părinților că este ilegal și imoral ca dascălii să primească bani, bijuterii și parfumuri? A înapoiat doamna învățătoare Dana Chiș „atențiile” pe care le-a primit de la părinți?

În imaginea de mai jos puteți citi comunicatul integral transmis de directorul școlii către anumiți părinți.

comunicat george cosbuc

Valentin Maxim Oros care vorbește desprea valori morale și profesionalism a uitat să își posteze declarația de avere pe site-ul școlii. Este puțin ilegal ce face domnul director care vorbește despre „probități morale de netăgăduit”. Pe site-ul Agenției Naționale de Integritate doar în 2017 apar declarația de avere și de integritate. În rest, pauză...Pesemne așa procedează cadrele didactice cu „probități morale de netăgăduit”.

Vă reamintim că sala de sport a Colegiului Național George Coșbuc stă închisă de la începutul anului din cauză că o grindă de susținere a tavanului a crăpat. Investiția a fost inaugurată în 2014 și a costat 2 milioane lei. În loc să fie deschisă în 2013, așa cum prevedea termenul din contract, sala a fost dată în folosință cu un an de întârziere. Este cea mai modernă sală de sport din rețeaua de învățământ din oraș, dar stă nefolosită.

Adauga comentariu