Concursuri cu "casa inchisa" marca DGASPC Cluj

In timp ce mii de tineri nu-si gasesc locuri de munca, desi au diplome universitare, membrii loiali ai puterii primesc posturi pe lefuri bine platite, intr-un cerc rezervat privilegiatilor. Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza concursuri pentru ocuparea unor posturi deja date pe “prietenii si relatii”.

Te doare inima sa auzi, cand te inscrii la concursul pentru un post, “poti sa participi, dar locul e deja dat”. E infiorator”, ne-a spus, deziluzionata, o clujeanca ce a crezut ca pregatirea si competentele sunt de ajuns pentru a obtine un post in cadrul DGASPC Cluj.

Dupa ce s-a inscris la concursul ce  va avea loc in luna ianuarie, chiar in sediul Directiei, un angajat i-a trantit adevarul crud in fata: examenul e doar de fatada, postul il va ocupa o persoana stabilita deja demult de conducere.

“Eu am experienta si stiu ca pot sa iau examenul, stiu ca sunt potrivita pentru slujba asta. Asta daca directia nu ar fi atat de corupta si nu ar pune in functie rude, prieteni, oameni care “trebuie” sa ajunga acolo. Mi s-a spus in fata: degeaba participi, esti proasta; posturile sunt aranjate”.

Femeia sustine ca cei care “trebuie” sa ajunga in posturi dupa sustinerea examenelor primesc subiectele inainte, de la o angajata a institutiei.

“Carmen Rachita da subiectele inainte, toata lumea stie asta. E atata coruptie in institutiile statului, ca te doare mintea. In cazul acesta, singurul criteriu de selectie ar trebui sa fie competenta - e singura caractristica ce vizeaza copiii. Eu chiar imi doresc postul asta si o sa invat legislatie timp de o luna ca sa-l sustin. Daca il pic, vreau sa-mi ridic capul sus, ca a fost corect, cinstit. Daca nu il iau, macar raman cu demnitatea. Dar asa, cand stii ca toate cunostintele lui Dan Tamas sunt privilegiate... nici nu-ti mai vine sa te duci”, mai spune clujeanca.

Femeia spune ca tot ce isi doreste e ca membrii comisiei de examinare sa fie persoane din exteriorul DGASPC, care sa examineze lucrarile obiectiv.

“Atata coruptie cata exista, ar trebui odata spulberata. Oamenii se plang de nedreptati, se cere o comisie din exterior. Cei de acolo se cunosc intre ei, posturile sunt date, degeaba ma mai inscriu eu, din exterior, ca n-am nicio sansa. Poate asa se aude si la Consiliul Judetean, sa vina cineva din exterior, sa lase omului o sansa sa participe in mod cinstit”, incheie ea.

Carmen Gabriela Rachita este sef serviciu la Serviciul management de caz protectie speciala copii in servicii de tip rezidential. Rachita e si membru in comisia care ar trebui sa ancheteze abuzurile lui Daniel Tamas, directorul general al DGASPC, semnalate de Ziar de Cluj in aceasta vara. Anul trecut, aceasta si-a cumparat o casa si a  castigat 11.757 de lei. Conduce un Opel Tigra.

*Reprezentantii DGASPC Cluj au refuzat sa raspunda la solicitarea trimisa de Ziar de Cluj institutiei inainte de publicarea articolului.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Comentarii

clujean

08.12.2014 15:57

tot respectul pentru voi ca puneti umarul la schimbarea societatii prin demascarea acestor marsavii. in romania sa muncesti la privat = fraier, bugetar = trantor privilegiat

Baloiu

08.12.2014 15:59

Ar trebui sa vedeti si conditiile de viata pe care le au doua fetite de 3 si 8 ani pe care dgaspc le lasa sa stea cu mama lor prostituata andreea gaspar intr-un apartament cu 2 camere inchiriat pe strada miraslau nr 2 apartamentul 26, unde clientii lucreaza cu mama in camera mare si copilele sunt in dormitor. Si mai activeaza cateva tiganci in apartamentul ala... dgaspc stie si nu face nimic. Investigati ca de aia sunteti ziaristi.

anonim

20.07.2016 16:00

Baloiule sa stii ca Andreea e protejata de  Arthur Rusu fiul sindicalistuli de la dgaspc Ioan Rusu

danatamas

08.12.2014 16:36

Sunt prea multi pensionari angajati ca Iasko Marika,Pocola Florin,Radu Doru, Rusu Ioan.Bucur si aaltii multi in sectorul financiar contabil si alte locuri bune pe la Centrele de plasament; toti cu pensie + 2-3 salarii si premii si avantaje cu folosirea masinilor pt transport in interes personal si marile super market mai ales Selgros unde are Iasko afaceri.Deci nu sunt locuri pt tineri 

henrieta

08.12.2014 18:33

Subsemnata, declar ca umblu sa mă înscriu la concursuri prin direcție, dar din păcate lumea de acolo ma cunoaște ca sunt o turnătoare și o mincinoasa notorie și nu mă mai bagă nimeni în seama. Menționez ca sunt prea redusa la creier să învăț pentru concurs. Dar sper ca măcar ziarul ăsta de cacao sa mi dea un post de preferat de conducere.
Iar pentru ca denigrez oameni care cândva mi am învins o mână.. așa să mi ajute Dumnezeu!
Semnat: Henrieta.

draga Culi

10.12.2014 00:17

ce mai faci, draga Culi?

''U''

08.12.2014 19:21

mancatori de rahat!

Elena

08.12.2014 23:21

articol de rahat..s-au trezit din nou frustratele din directie sa mai puna de un articol mai de rahat in loc sa si faca treaba cu profesionalism...Probabil nu incap de domnisoara Carmen Gabriela Rachita, de masinile si proprietatile ei!!! "Doamna" Adina Fartusnic ati omis si o poza cu aceasta domnisoara  la acest articol minunat ..ca e si tanara si frumoasa foc..

ok

09.12.2014 08:37

S-a trezit baciul culi , joli jokerul institutiei.!!

........

09.12.2014 08:41

Se stie clar ca e adevarat , din pacate numai ca nu are nimeni ac de cojocul lor. iati speriat putin cu celalat concurs, dar si-au revenit . LA CONCURSURI  INTRA CINE TREBUIE SI VREA TAMAS.  SI LE CASTIGA .TOATA DIRECTIA STIE

Maria

09.12.2014 08:50

Am participat si eu la un concurs si asa este subiectele se stiau dinainte,m-am pregatit foarte serios dar din pacate a fost o persoana care a luat punctajul maxim.Cum?Nu avea experienta dar avea "pilelele" mentionate mai sus.Sa le fie rusine ca nu dau sansa celor care sunt capabili si merita sa slujeasca cu profesionalism o institutie!

alina

09.12.2014 09:44

Da Henrieta, ai primit o bulină rosie pentru ca iti recunosti IN competentele. Dar de la resurse umane cine-ti sopteste?

cetatean

09.12.2014 11:06
poate se sesiseaza cine trebuie, adica DNA sa verifice abuzurile grosolane de la achizitii. Cum se face ca la achizia de lactate nu s-a organizat licitatie electronica si la cea pentru produse de panificatie s-a organizat.e totusi institutia cu cel mai mare buget din subordinea consiliului judetean.e o coruptie crasa si jegoasa acolo. Pe spinarea unor nefericiti ai sortii. cred ca specialisti ai dna vor sti ce si unde sa caute in dosarele de achizitii.

furtuna

09.12.2014 12:58

abureala, totul e pe bune.

E.U.

09.12.2014 14:26

Se știe că la aceste locuri de muncă se scoate un post și postul este deja ocupat La un concurs în Spitalul Județean la un concurs condus de Mircea Moraru supravegheat de P.Șușca candidatul avea cea mai mare notă. La interviu a știut să răspundă. Dar...    Era vorba de un post de portar, iar omul avea studii superioare. Dar...   La Primărie dacă nu vii pe lista de partid, vii degeaba. Așa-i d-le Boc? Și ne mai mirăm că pleacă tineretul din țară. Tineret care într-o poezie recentă de a lui V:C. Tudor sunt stigmatizați ca fiind căpșunari 

Deocamdată anonim

09.12.2014 15:46

Ca martor din interior la ilegalităţi, suportând abuzuri şi umilinţe vă pot confirma că cele cuprinse în articolul de mai sus sunt adevărate şi nici măcar nu ilustrează adevărul la dimensiunile lui; ce se întâmplă este mult mai grav decât ne putem închipui, sute de oameni suferă, repet, abuzuri şi umilinţe inimaginabile, iar "protejaţii" au primit posturi din cele mai bune şi mai bine retribuite, deşi nu au pregătirea necesară, studii adecvate, destabilizând şi ceea ce a mers bine într-o instituţie în care este foarte greu să faci lucrurile să funcţioneze, aceasta presupunând muncă de ani de zile, în condiţii din cele mai dificile. Nu cred că răul făcut se mai poate îndrepta, nu văd cine îşi va asuma asta, dar pot să spun că întreaga instituţie (DGASPC) stă pe un butoi de pulbere - lucrurile o vor lua razna în cel mai scurt timp şi asta va fi mult mai greu de gestionat. Consideraţi acest mesaj ca pe un ultim avertisment pentru cei investiţi şi plătiţi din banii noştri, ai tuturor; să ia măsuri şi să îndrepte, repet, ilegalităţi, ca număr şi formă, de neimaginat.

E.U.

09.12.2014 16:59

Se știe când apare un post ca aceasta „treburile„ sunt aranjate.La fel se îintâmplă și la Primărie și la Spitalul Județean etc. La un concurs la Spitalul Județean la care a participat atât  Mircea Moraru din partea administrației cât și managerul P. Sușca candidatul cu cea mai mare notă și cu interviu reușit. Totul a fost organizat impecabil.cu transparență totală. Numai că rezultatul n-a fost luat în considerare. Nu știm de ce s-a mai organizat. Nu-i așa d-le Morar? Era vorba de un post de portar.Iar candidatul avea studii echivalente cu ceea a managerului.  La Primărie dacă nu vii pe listă de partid vii cam degeaba. Nu-i așa d-le Boc?

xxxx

10.12.2014 08:45

s-a trezit si molnar....

Banc Nicolae

09.12.2014 19:26

Pentru ok. Nu esti ok sub nici o forma. Eu nu m-am trezit acuma, am venit treaz de aproape 8 ani in DGASPC si sunt treaz de aproape 20 de ani in asistenta sociala. Daca doresti sa discutam, te astept sa sa-ti lămuresc toate dubiile. Ar fi interesant sa afli ce am facut eu in breasla si poate vei renunta la a ma jigni. De ce imi spui baciu culi? Zii baciu la tatăl tau, fratelui tau sau oricui doresti. Vezi? Modul in care te exprimi arata cat de rea poti sa fii. Iti doresc numai bine si sanatate sufletească.

Banc Nicolae, s...

11.12.2014 17:33

Banc Nicolae, esti stresat?Sau te depasesc zi dupa zi sarcinile de fost director, sef serviciu sau ce ii mai fi zilele astea si incet, incet iti atingi nivelul de incompetenta?Sau de la stres oare nu sti sa respecti femeile?Vin eu zilele astea pe la tine sa imi povestesti care din calitatile de asistent social cu 8 ani de experienta te recomanda pentru posturile de conducere pe care tot incearca sa te puna partidul si tovarasul tau Dan Tamas? Si nici acum nu ai succes :)... Oare ce se intampla daca se satura si Dan in a mai te sustine? P.S. Fii linistit, te sun inainte de a veni! :)

codrut

09.12.2014 22:27

comentati frustratilor, ca altceva nu aveti ce face, denigrati, jigniti, carcotiti si apelati la articole de rahat..atat puteti face, atlceva nu va duce capul...va roade invidia.. 2 lei legatura ce sunteti!!..

lulu

09.12.2014 23:19

Pensionarii din caminele de adulti n-au ce manca si traiesc in conditii jalnice, iar pensionari ca tov. Iasko stau pe functii publice (de sefi!) pe pensii si salarii nesimtite. Doar n-o sa-i scada nivelul de trai tocmai acum, la pensie! si cum sa paraseasca directia, cand toate neamurile-i sunt acolo? Iasko e unsa cu toate alifiile. De-aia si-o tine Tamas aproape. Cine-i mai cumpara zeci de calculatoare, masini? cine mareste salariile si aranjeaza licitatiile? stie mamasita sa le faca.

Mos Nicolae Bukluk

09.12.2014 23:46

Da ce-i cu pitzi sau pisi asta Carmen Rachita? Un  kitsch. Manele, cluburi, bani , masini si bisnitari! Ce-are-n cap? ca restul se poate umple! Vinde subiecte? dar ea cum a intrat? le-a cumparat de la Kuli? sau i-a facut Tamas reducere? Si-acuma-i da Tamas lista cu ramonele si crisanele pesediste si alti savanti caracaleni ce trebuie musai bagati (oare unde?). Si daca va streseaza ca s-au mai inscris si altii, hai bagati replicile stass: alea cu frustrarea, cu sexi-rachiteanca si celelalte frumoase grase si laptoase (la betie toate-s faine, zice Kuli), cu profesionalismul ...

parerea mea

09.12.2014 23:53

Tamas ar trebui sa preia organizatia PSD Cluj. Si nu-i de gluma. La cate a facut pentru partid, chiar merita. In vreme ce Lapusan abia a scos 25% pentru Ponta, Tamas a pesedizat toata institutia. Intre 25% si 100% parca e o diferenta de randament.

xxxx

10.12.2014 08:42

mare pacat pt toti!!

anuta

10.12.2014 18:35

articol degeaba..ar trebui sa vedeti lucrurile pozitive care au fost facute si sa le scoateti in evidenta, nu sa scrieti aberatii!!!si pentru comentatorii distrusi si coate goale ce sunteti, am un sfat..fugiti cat vedeti cu ochii ca populati societatea la cat sunteti de infecti si de urati

asa

11.12.2014 20:03

Anuta, poti enumara acele lucruri pozitive te rog? Sau tu poti numara numai de la si pana la 0? 

harieta

12.12.2014 20:26

Adevaratul meu nume este Harieta si vreau sa multumesc tuturor colegilor care mi-au intins mana si m-au ajutat cand am avut nevoie. Vreau sa va spun ca nu ma cobor la nivelul celor scrise pentru ca eu cred in demnitate si valoare umana. Niciodata nu cred ca am atacat sau suparat pe cineva pentru ca am in primul rand respect fata de mine. Spun celor care ma jignesc ca poate nu sunt la fel de competenta ca si ei dar turnatoare nu am fost si nici nu voi fi niciodata. Nu incerc sa ma apar dar cred ca e suficient pentru un om sa fie jignit fara sa fi avut vreo vina. E trist dragi colegi ca nu putem sa ne spunem in fata ce gandim si sa ne rezolvam problemele intre noi. E postul Craciunului si ar fi mai bine sa ne bucuram cu totii impreuna asa cum o faceam odata! Uneori mi-e dor de acele zile grele ...dar linistite din directie....fara ura si rautati. Craciun fericit tuturor! 

Anonima

24.10.2015 07:36

Buna ziua. Va stimez pentru tot ce incercati sa aratati de fapt cu privire la aceasta coruptie din Directie. Recent am participat la un concurs pt un post de inspector insa fara succes asa cum de altfel intr un fel ma asteptam insa am zis sa incerc in speranta ca poate macar de data asta va fi ,,pe bune". Nici vorba, insa..ca mine poate mai sunt fosti studenti cinstiti care ar vrea sa profeseze in domeniul lor insa l-i se inchid portile de fiecare data din cauza pilelor altora..Pacat de noi tinerii care am invatat cinstit si nu avem un serviciu confform cu studiile, fiind nevoiti sa lucram pe 7-8mil ca vanzatori si alte cele...la stat nu avem nici o sansa toate posturile sunt pe pile,cunostinte si relatii..Nu se sesizeaza nimeni de la anticoruptie? Sa i verifice pe ei..acolo e o intreaga manevra privind posturile. Scriam cate 5pag la lucrare si ma respingeau de fiecare data am pregatire competente si practica dar nimic..rusine!

Adauga comentariu