Concursul pentru sistemul integrat de comunicare al Clujului, un fiasco. Asociatia apeleaza la tertipuri pentru a ramane cu banii.

Concursul pentru sistemul  de comunicare integrat in municipiul Cluj-Napoca, organizat de Asociatia Cluj Capitala Culturala 2021, s-a dovedit a fi un esec. Premiile promise, de 10.000 de lei, 7.500 de lei si 5.000 de lei, cu care organizatorii au momit participantii, nu au mai fost acordate. Doar trei idei din cele 11 inscrise in competitie au fost declarate semi-castigatoare: nominalizatii au fost premiati cu mentiuni in valoare de 1.000 de lei fiecare. Acum, organizatorii spun ca vor face o singura idee din cele trei, cu care vor merge mai departe. Cu toate acestea, desi ar trebui sa dea banii primiti inapoi la municipalitate, asociatia planuieste un nou concurs. 
“Ideile inscrise in concurs nu au corespuns in totalitate cerintelor concursului”, spune Florin Morosanu, presedintele Asociatiei Cluj Capitala Culturala 2021.
Din punctul de vedere al organizatorilor, concursul a fost o semi-reusita, sustine acesta, pentru ca nu s-a finalizat cu un premiu castigator, ci doar cu idei care vor fi continuate.
“Cele trei idei care au primit mentiuni au potential de a fi dezvoltate, daca si autorii lor sunt de acord si semneaza cedarea drepturilor de autor asupra lor. Ideile au potential, noi o sa solicitam continuarea proiectului, si anume concursul pentru proiectarea variantei intregite a celor trei idei care au luat mentiune”, a declarat Morosanu pentru Ziar de Cluj.
Cu toate acestea, asociatia planuieste sa organizeze, la inceputul anului viitor, un alt concurs, cu exact aceeasi tema.
“Va fi tot un concurs de idei, tot pentru sistemul de comunicare integrat in municipiu, pentru ca, asa cum au spus si concurentii, de data aceasta, tema a fost foarte complexa, iar timpul scurt”, mai spune Florin Morosanu.
Cu alte cuvinte, desi s-au selectat deja trei idei pe baza carora, sustin membrii asociatiei, se poate incropi una singura, pentru care vor cere continuitate, exista posibilitatea ca la competitia din ianuarie sa existe un proiect mai bun, care sa le detroneze. Exista si o miza pentru care Asociatia Cluj Capitala Culturala planuieste organizarea unei noi competitii de idei. Cum astazi nu au fost desemnati castigatorii primelor trei locuri din concurs, cei 40.000 de lei primiti de la Consiliul Local Cluj pentru acest proiect ar trebui, in mod normal, sa se intoarca la municipalitate. Numai ca Asociatia planuieste sa ceara banii inapoi, tocmai prin organizarea noului concurs. UPDATE: Florin Morosanu, presedintele Asociatiei Cluj Capitala Culturala Europeana 2021, a revenit cu o schimbare de idei si declaratie: asociatia nu va organiza un nou concurs, spune acum Morosanu, ci se va focusa asupra imbubatatirii celor trei idei deja selectate.
"Se va organiza un worksop in care se vor evidentia cele mai bune calitati ale fiecarei idei, astfel incat sa ajungem la cea mai buna varianta care va fi propusa pentru proiectare", a presedintele asociatiei.
sursafoto: cluj.travel.ro

Adauga comentariu