Concert caritabil la Cizmarie. E nevoie de un labrador pentru copiii deficienti de vedere

Mihnea Blidariu (Luna Amara), Andrei Crecan (Natif) si Andi (Toy Machines) vor sustine joi, 13 februarie un concert in localul La Cizmarie pentr a-i ajuta pe elevii deficienti de vedere sa aiba un catel care va fi instruit sa ii ajute in activitatile lor. 

Evenimentul va incepe de la ora 20 si este organizat de localul-gazda si Asociatia Dog Assist, impreuna cu Universitatea Babes- Bolyai (UBB), Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj- Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie  (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj- Napoca si Institutul de Cercetare a Interactiunii Om-Animal (ICIOA). 

Cei care vor sa le dea o mana de ajutor pentru strangerea sumei necesare pentru catelul care va fi educat sa ii sprijine pe Liceul pentru Deficienti de Vedere din Cluj- Napoca sunt asteptati cu “muzica buna, oameni si catei frumosi si veseli si alte surprize. 

“Este nevoie de un caine care sa faca fata activitatilor cu elevii, sa nu fie predispus la boli care sa ii afecteze activitatea cu elevii. Ne dorim sa strangem cam 200-300 de euro. Va fi nevoie de 7-8 luni de instruire. S-a facut un sondaj in scoala si copiii si-au dorit un labrador. Va fi  un caine educat, care va sta acolo, la liceu, va fi alaturi de copii in activitatile lor de zi cu zi si cineva se va ocupa indeaproape de el si activitatile la care va participa. Va fi o bucurie si o motivatie extraordinara pentru elevi: e altceva sa iti doresti sa lucrezi la ceva pentru ca trebuie sau pentru ca vei lucra cu un caine”, a explicat George Mosoia de la Dog Asist, pentru Ziar de Cluj.  

 Liceul de Deficienti de vedere ofera servicii educationale pentru elevii cu deficiente de vedere si pentru copiii cu deficiente asociate sau cu deficiente senzoriale multiple, de la ciclul prescolar pana la ciclul superior al liceului (clasele XI-XII). Cei 208 elevi ai institutii au varste cuprinse intre trei si douazeci de ani si provin din peste douazeci de judete ale tarii. Dintre acestia, 110 urmeaza cursurile in regim de internat.

Asociatia Dog Assist, “un ONG plin de oameni si codite vesele, al carui scop este sa popularizeze terapia asistata de animale si beneficiile sale si sa ofere astfel de servicii cat mai multor beneficiari” se va ocupa cu selectia si educarea catelului, astfel ca elevii si cadrele liceului vor avea un caine echilibrat, sociabil, dar mai ales pregatit pentru munca.

“Sustinerea dumneavoastra - minim 10 lei, in schimbul carora veti primi un bilet la o tombola cu premii consistente”, promit organizatorii. 

Foto: www.cipane.ro

Adauga comentariu