CONCEDIU la stat și în privat. Dan Tarcea: „În administrația publică e mai complicat, proiectele nu așteaptă, trebuie să fii în acțiune. La privat, poți să-ți iei cât timp dorești...”

Luna August este luna concediilor. Dar nu în Primăria Cluj-Napoca unde, din cauza multiplelor proiecte, concediul reprezintă un aspect delicat, de-a dreptul „complicat”, după cum recunoaște viceprimarul Dan Tarcea. Dacă în privat clujenii își pot permite concediu când vor și cum vor, la stat lucrările publice „nu așteaptă”

Deși o bună parte dintre angajații din mediul privat și-ar dori un job la stat, după cum a recunoscut vicele Dan Tarcea în administrația publică din municipiul Cluj-Napoca se muncește într-atât încât funcționarii nu își permit să-și aloce prea mult timp pentru concediu de odihnă.

Întrebat dacă a fost în concediu, viceprimarul Tarcea a declarat:

„Am fost în concediu, a fost așa... am avut două zile în care am fost plecat din Cluj, dar a trecut deja mai bine de o lună de atunci.

Am și uitat de cele două zile, că le-am marcat, să spun așa, ca și concediu”, a recunoscut Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

- Totuși, aveți nevoie să vă refaceți forțele -  a fost intervenția moderatorului.

„Categoric. Cred că e nevoie.

Numai că, știți, în viața de administrație publică este mai complicat pentru că sunt foarte multe proiecte, acolo nu așteaptă proiectele după tine și trebuie tot timpul să fii în priză, să fii în acțiune.

Așa e viața publică. 

Când ești la privat, poți să-ți iei atâta timp cât dorești și cât îți permite buzunarul și firma. 

Aici, în administrația publică, cât timp ești pe bani publici, lucrurile sunt puțin diferite”, a ținut să explice Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Chiar dacă munca la stat nu le permite angajaților un concediu prelungit, din cauza mulțimii proiectelor, vicele Dan Tarcea a admis că o perioadă de repaus este absolut necesară pentru reîncărcarea bateriilor:

„Dar, categoric, cred că fiecare persoană are nevoie de un concediu, are nevoie de o perioadă de repaos, ca să-și încarce bateriile și, evident, să vină cu forțe proaspete la job. (...).

Cred că e nevoie să avem așa câte o mică perioadă de repaos, evident că depinde și de activitatea pe care o facem, cât este de stresantă, cât e de solicitată, a mai adăugat Dan Tarcea. 

Dacă în mediul privat munca este tot mai solicitantă, la stat munca pare să fie tot mai solicitată. 

Și primarul Emil Boc consideră că munca din mediul privat este „mai ușoară”, după cum și-a permis să glumească pe seama acestui aspect la începutul acestui an, chiar dacă publicul nu a gustat ironia. 

CITEȘTE ȘI: Rubrica de Umor cu Emil Boc: „Dimineața o fost când o început primarul munca. Pentru dumneavoastră, la prânz, până terminați cafelele de băut, e tot dimineață”

Adauga comentariu