Comuna Floreşti intră în Cartea Recordurilor. Se construieşte un Parc de Distracţii cu cel mai lung Roller Coaster

Comuna Floreşti, devenită peste noapte “El Dorado imobiliar” al judeţului, este un adevărat miracol pe lângă Cluj-Napoca, Capitala Transilvaniei. Aici haosul urbanistic îl depăşeşte de departe peste cel dezvoltat în municipiul Cluj-Napoca, locul unde s-a încetăţenit expresia blocuri între case. Pentru confortul cetăţenilor, administraţia floreşteană a demarat un amplu proiect de infrastructură, proiect care va aduce în cea mai mare comună din ţară un roller coaster. O dată cu finalizarea investiţiei, floreştenii se vor putea lăuda că în comuna în care locuiesc există cea mai lungă pistă de roller coaster din România, pe două sensuri de circulaţie.

Ani la rând, lipsa trotuarelor pe strada Avram Iancu din Floreşti, principala legătură cu municipiul Cluj-Napoca, a fost una dintre problemele semnalate de miile de cetăţeni care locuiesc în  comună. După lungi negocieri, administraţia floreşteană a reuşit să convinga reprezentanţii DRDP să cedeze Floreştiului partea de trotuare de pe DN 1, astfel încât acestea să poată fi realizate din bugetul local al comunei. Ei bine, în dulcele stil clasic, după realizarea studiilor de fezabilitate, a proiectului tehnic, a licitaţiei şi desemnarea constructorului s-a demarat investiţia. 

“După cum ați văzut, se lucrează intens la trotuarele de pe Avram Iancu. După ce ele au fost finalizate în Luna de Sus, acum s-a început frontul dinspre Est, partea dreaptă. Pe câteva sute de metri a fost realizată deja bordurarea și se va trece la restul lucrărilor. Urmează continuarea lucrării, pe ambele părți, pe întregul sector aferent Florești”, a declarat în martie primarul Horia Șulea.

Locuitorii comunei pot însă observa că lucrarea, atât de necesară unei bune circulaţii a pietonilor, este făcută parcă să contrazică orice reguli de construire a unui trotuar. În primul rând, acest "trotuar" este atât de îngust încât, dacă două persoane care se întâlnesc faţă în faţă, cu greu reuşesc să treacă una pe lângă alta. Din toată această insuficientă lăţime a trotuarului, jumătate este formată din borduri, iar în multe locuri există plantat câte un stâlp în mijlocul trotuarului. 

Cea mai hilară parte a modului de implementare a proiectului de construire a trotuarelor pe DN 1 pe raza localităţii Floreşti sunt diferenţele de nivel din dreptul porţilor, care permit accesul în curţile proprietăţilor riverane drumului. În multe dintre cazuri, această diferenţă de nivel este de aproape jumătate de metru pe o lungime de 3-4 metri, fapt ce îngreunează accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile sau al mămicilor cu cărucioare.  

Cel mai probabil, din lipsă de parcuri şi spaţii de recreere pentru locuitorii din comună, administraţia  floreşteană s-a gîndit să dea o altă întrebuinţare trotuarelor. Nu pentru accesul pietonilor, ci pentru un adevărat roller coaster, spre şi dinspre Cluj-Napoca, cu o lungime totală de aproape opt kilometri. Skaterii şi cei care utilizează rolele vor fi cei mai fericiţi, odată cu finalizarea mirobolantei investiţii. 

 

Imaginile video au fost postate pe facebook de către unul dintre locuitorii comunei.

 

 

 

Comentarii

alex

07.06.2017 07:05

            Primarul e orb ,consilierii orbi, cum sa/ti bati joc de  cea mai mare comuna din tara,       ieri venind de la Cluj am comentat lucrarile , la noi totul e posibil, filma/ti si de ce au          lasat in urma ,pietris,smoala etc,.. dupa noi ...potopu 

Adauga comentariu