Comuna Florești a ajuns o rampă ilegală de gunoi. Primăria a dat amenzi de 1,5 milioane lei în 2 săptămâni

Florești, cea mai mare comună din țară, este acoperită de adevărate rampe ilegale de deșeuri. Resturi de materiale de construcții, moloz, mobilier vechi și alte deșeuri de mari dimensiuni sunt aruncate de regulă pe terenurile virane din localitate. Cele mai mari producătoare de deșeuri ilegale sunt firmele care transportă gunoaie cu camioanele și le aruncă pe terenuri unde nu este permis acest lucru. Oamenii dau vina pe lipsa de bun simț a cetățenilor, dar și pe inexistența unui depozit de deșeuri în localitate.

În ultimele două săptămâni, Primăria Florești a aplicat amenzi de 1,5 milioane lei pentru nerespectarea legii privind gestionarea deșeurilor. Săptămâna aceasta au fost verificate mașinile de mare tonaj.

“Acțiunea tematică din această săptămână a avut drept scop verificarea respectării prevederilor Legii 211/2011 privind regimul gestionării deșeurilor, și a vizat verificări zilnice la o serie de vehicule de transport de mare tonaj, legalitatea autorizațiilor firmelor cărora acestea aparțin din perspectiva gestionării deșeurilor și condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru protecția mediului și a sănătății populației.

Verificările sunt permanente, ca să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii și stoparea practicilor ilegale de aruncare a gunoaielor pe raza UAT Florești. Apreciez în mod deosebit colaborarea cu structurile Inspectoratului de Poliție Județean și cu reprezentanții Gărzii de Mediu, ai Apelor Române.

Am spus că nu mai sunt tolerate acțiuni de acest fel pe raza comunei Florești. Când vor fi identificate persoane care continuă să arunce deșeuri în mod ilegal vor fi aplicate sancțiuni și, în colaborare cu instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului, se vor dispune măsuri complementare de confiscare a vehiculelor folosite în acțiunile ilicite”, a anunțat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Potrivit conducerii Primăriei Florești, continuă:

- acțiunile de monitorizare a zonelor în care până în prezent s-au depozitat în mod ilegal deșeuri,

- acțiunile de patrulare și

- eficientizarea sistemului de supraveghere pentru prinderea și identificarea persoanelor care comit astfel de fapte pe raza comunei.

Pe pagina de Facebook a primarului din Florești au apărut comentarii din care reiese că o parte din problema depozitării ilegale a deșeurilor este cauzată de inexistența unui depozit de gunoi în comună.

Adauga comentariu