Competitii de squash si festival al ceaiului chinezesc, la Iulius Mall Cluj

Doua evenimente deosebite ii asteapta, in acest week-end, pe clientii Iulius Mall Cluj. Iubitorii de miscare sunt invitati la cel mai mare turneu national de squash, iar pasionatii de cultura asiatica pot participa la un eveniment dedicat artei servirii ceaiului.

De maine, Iulius Mall se transforma intr-un spatiu dedicat sportului. In perioada 13 – 15 noiembrie 2015, pe terenul mobil din sticla, de la parterul mall-ului, se desfasoara cea de-a treia editie a turneului Light Soft Romanian Open Squash.

Pentru al treilea an consecutiv, Iulius Mall este gazda celui mai mare concurs national de specialitate. Editia din 2015 reuneste aproximativ 100 de jucatori, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 12 si 51 de ani. Majoritatea participantilor sunt din Romania, insa in competitie vor intra si concurenti din Ungaria, Polonia, Israel si Serbia. Amatori sau profesionisti, sportivii sunt cei mai valorosi jucatori de squash in orasele din care provin, miza lor fiind marele titlu si premiile in valoare de peste 4.500 de euro. 

Cei pasionati de acest sport vor avea ocazia de a admira si un meci demonstrativ disputat intre cel mai bun jucator de squash din Romania si cel mai bun din Israel. Spectatorii vor putea participa la un concurs special, cu ajutorul unei aplicatii mobile, prin intermediul careia isi pot vota jucatorul de squash favorit si pot castiga premii substantiale. Campionatul Romanian Open Squash se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Squash si este organizat de Asociatia Pro Squash Romania, cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca si al Consiliului Judetean Cluj.


Vineri, de la ora 14.00, cei care indragesc arta servirii ceaiului vor avea ocazia sa participe la cea de-a cincea editie a Festivalului Culturii Ceaiului Chinezesc. Iulius Mall si Institutul Confucius, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, ii invita pe toti cei interesati de cultura asiatica la un eveniment cu totul deosebit, dedicat ceremoniei ceaiului. Publicul va fi incantat cu tehnici de preparare si va descoperi pasii pentru a savura pe deplin aroma licorii. Clientii Iulius Mall vor degusta diferite tipuri de ceaiuri chinezesti, iar cei interesati vor afla de la specialisti care sunt beneficiile lor terapeutice. 

Atmosfera asiatica va fi completata cu o expozitie de carte tematica si cu demonstratii de jocuri traditionale chinezesti. in plus, cei prezenti vor descoperi care este corespondentul numelui lor in limba chineza si cum pot realiza decoratiuni prin arta taieturilor in hartie. 

Adauga comentariu