Companiei Deltamed i-a mers bine în pandemie. Anul trecut, a făcut profit de 2,5 MILIOANE EURO

Deltamed Gilău, al cărei acționar principal este Vasile Dan Gorgan (un apropiat al secretarului de stat și directorului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Raed Arafat) a încheiat anul pandemic 2020 cu un profit mare comparativ cu anul 2019 când a avut pierderi de peste 231 mii euro. Compania a obținut de-a lungul anilor contracte derulate de structurile pentru situații de urgență.

Deltamed Gilău a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 31,7 milioane euro, în scădere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 44 milioane euro. În 2018, cifra de afaceri a fost de 33,5 milioane euro.

Pentru anul precedent, Deltamed a declarat un profit net de peste 2,5 milioane euro, față de 2019 când a înregistrat pierderi de peste 231 mii euro. Anul 2018 a adus companiei din Gilău un profit net de peste 2,6 milioane euro.

Anul trecut, compania avea 57 de angajați, în 2019 avea 58, iar în 2018 avea 48.

Deltamed Gilău este deținută de Dan Vasile Gorgan (80%), Daniela Georgeta Gavrilă (10%), Dan Ioan Oșan (5%) și Mihai George Oșan (5%). Din Consiliul de Administrație fac parte Georgeta Daniela Gavrilă și Dan Vasile Gorgan.

Cinci firme sunt conectate direct de Deltamed:

  • PRO RSQ SRL Iași – comerț cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice, în magazine specializate; deținută de Dan Vasile Gorgan și Daniela Georgeta Gavrilă
  • DG DIAGNOSTICS SRL Cluj-Napoca – comerț cu ridicata al produselor farmaceutice; deținută de Gina Margareta Gorgan, Gabriela Sbîrcea, Vasile Dan Gorgan
  • DELTAMED AVIATION SRL Gilău – activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea; deținută de Dan Vasile Gorgan
  • EXIMIUS DGA CONSTRUCT SRL Cluj-Napoca - lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale; deținută de Dan Vasile Gorgan și Adela Gorgan
  • DELTA DEFENCE TECHNOLOGY SRL București – operațiuni de mecanică generală; deținută de Dan Vasile Gorgan, Liviu Mihai Irimescu și Massimiliano Nicoletti.

În 2019, Ziar de Cluj publica informații în exclusivitate în privința unei licitații castigate de Deltamed SRL de la ISU, în valoare de 13 milioane de euro. 

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV Deltamed a câștigat de la ISU o licitație de 13 milioane de euro. Ce coincidență!

Deltamed SRL, firma deținută de prietenul lui Arafat, începea anul 2019 în forță, cu o licitație câștigată de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Potrivit datelor publicate atunci în platforma SEAP, Deltamed SRL, compania lui Vasile Dan Gorgan, a primit un contract de 57 de milioane de lei, echivalentul a aproape 13 milioane de euro. În baza contractului, Deltamed trebuia să furnizeze echipamente de protecție pentru pompieri. 

Firma lui Vasile Gorgan, Deltamed SRL are aproape 10 ani de când obține licitații de la Statul Român.

Ziar de Cluj a arătat în mai multe rânduri cum firma Deltamed, ce aparține unui apropiat de-al lui Arafat - Vasile Gorgan - a caștigat foarte multe contracte cu Ministerul Sănătății.

Arafat, din calitatea sa de președinte al Fundației pentru SMURD și al Societății de Medicină de Urgență și Catastrofă din România (SMUCR), a avut relații comerciale cu omul de afaceri Vasile Gorgan, patronul firmei Deltamed SRL din Cluj, care a furnizat mai apoi peste 1.200 de ambulanțe Ministerului Sănătății. Acesta a facut parte din comisiile de licitație formate la nivelul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea ambulanțelor de la firma Deltamed SRL. 

Și finalul anului 2019 s-a dovedit unul bogat pentru aceeași firmă clujeană Deltamed, după ce Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a semnat un contract cadru în valoare de peste 21 de milioane de euro cu două firme, Grădinariu Import Export și Deltamed, pentru un container care asigură suportul logistic în cadrul intervențiilor. După 10 zile de la semnarea acordului cadru, IGSU a încheiat cu firma clujeană Deltamed un contract de 5,3 milioane de euro.

Citește și:

Deltamed deschide fabrica de ambulante la Aiud

sursa foto: deltamed.ro

Adauga comentariu