Compania de salubritate din Câmpia Turzii, amendată de Garda de Mediu

Compania de Salubritate Câmpia Turzii pare incapabilă să gestioneze situația deșeurilor de la nivelul municipiului Câmpia Turzii. Cetățenii din Câmpia Turzii sunt deranjați de modul defectuos de gestionare a problemei deșeurilor de către compania subordonată Consiliului Local CâmpiaTurzii, dovadă că au filmat și documentat depozite neconforme pe teritoriul municipiului, în speță în zona străzii Republicii, și au depus plângere la Agenția de Mediu, organ public care a luat măsuri.

 „Ca urmare a sesizării inregistrate la GNM CJ Cluj cu nr. 137/C.J.CJp/2020, cu privire la depozitarile neconforme de deseuri, realizate de Compania de Salubritate Campia Turzii, in zona strazii Republicii, mun. Campia Turzii, va precizam urmatoarele: Raportat la cele mentionate in sesizare , la data controlului s-a confirmat aceasta situatie. Au fost efectuate controale atat la Primaria Campia Turzii cat si la Compania de Salubritate Campia Turzii, care a fost si sanctionata contraventional, stabilindu-se si masuri de conformare in sarcina celor doua entitati publice in sensul salubrizarii acestor zone afectate de deseuri. De asemenea, li s-a mai pus in vedere ca pentru gestionarea corespunzatoare a deseurilor sa-si realizeze obligatiile ce le revin in virtutea actelor normative privind salubrizarea si curatarea mediului, respectiv a prevederilor legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, Legii 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților si a OUG 195/2005 privind protectia mediului”, se arată în adresa primită de reclamant de la Comisariatul Județean Cluj al Gărzii Naționale de Mediu  din cadrul Ministerului mediului Apelor și Pădurilor și citată de turdainfo.ro

Ceea ce înseamnă că viitoarele sancțiuni vor fi tot mai mari pentru COmpania de Salubritate care trăiește din bani publici, de azi pe mâine.

sursa foto: trudainfo.ro

Adauga comentariu