Compania de IT Fortech Romania, oamenii de afaceri Gyori Csaba si Claudiu Mocan si eurodeputatul Daniel Buda au implinit visul celor doi clujeni ce aveau nevoie de un carucior electric.Inca un proiect caritabil indeplinit de Ziar de Cluj in Saptamana Mare

Dan si Mihaela sunt invalizi de gradul I, irecuperabili. Nu-si doresc picioare sanatoase, viata i-a invatat sa nu spere imposibilul, dar isi doresc sa nu mai depinda de vecini chiar si pentru o paine sau plata unei facturi pentru ca ei nu se pot deplasa. Caruciorul electric pe care il aveau s-a stricat si isi doresc cu disperare un altul, pentru ca “Stiti, scuterul acela e picioarele noastre”.

UPDATE: "La nici doua ore de la publicarea articolului, telefoanele Ziar de Cluj au inceput sa sune. Oamenii de afaceri Claudiu Mocan, proprietarul editurii Urban Lifestyle si Gyori Csaba, proprietarul clubului After Eight si al cafenelei People au sunat aproape simultan ca sa-si manifeste sustinerea financiara. A urmat un telefon surpriza de la eurodeputatul Daniel Buda, care a anuntat ca va contribui si el financiar la aceasta cauza. In fine, surpriza totala, pentru ca mai lipsea o suma importanta de bani, reprezentantii companiei Fortech Romania, una dintre cele mai vechi si de succes companii de IT din Cluj au anuntat ca vor contribui cu partea care lipsea. Saptamana viitoare vom face achizitia si vom livra caruciorul familiei. Ma bucur ca povestile de viata publicate de ziarul nostru ii influenteaza pe cei cu inima mare", a declarat Liviu Alexa, directorul Ziar de Cluj.

Dan si Mihaela au fost extraordinar de bucurosi la auzirea vestii.

"Va multumim din tot sufletul. Nici nu stiti ce mare bucurie ne-ati facut! Nu avem cuvinte sa va multumim pentru ce ati facut pentru noi. Va multumim tuturor celor care au donat, sa aveti cele mai frumoase sarbatori", au spus, emotionati cei doi.

Caruciorul pe care l-au gasit pe internet costa 1.100 de euro, suma pe care nu si-o permit, chiar daca au amandoi pensie de handicap. Apeleaza la clujenii inimosi, ca o ultima speranta.

"Avem nevoie de 5.000 de lei. Oricine ne poate ajuta, cu oricat de putin, ne-am bucura enorm”, spun cei doi.

Mihaela are luxatie bilaterala de sold congenitala cu scurtare de 10 centimetri a picioarelor. Se deplaseaza cu greu, dar spune ca nu rezista pe distante mari, sau cu bagaje. Dan se misca si mai greu. Are parapareza spastica severa, dar cu caruciorul electric se putea deplasa. De cand s-a stricat scaunul cei doi depind de bunavointa vecinilor. Povestea lor completa o puteti citi AICI.

Ziar de Cluj vrea sa ii ajute pe Mihaela si Dan sa aiba din nou “picioare”, sa aiba acel strop de independenta pe care si-l doresc atat de mult. Am aratat nu de putine ori ca bunavointa si implicarea sunt o forta de neimaginat, iar pentru asta avem nevoie din nou de voi. Ii ajutam pe Mihaela si Dan sa aiba din nou “picioare”?

 Cei care doresc sa se implice pot contacta redactia Ziar de Cluj la numarul de telefon 0720008888 – Liviu Alexa.

UPDATE:

Pana acum au donat:

Claudiu Mocan, editura Urban Lifestyle - 1.000 de lei

 

Comentarii

Zoltybogata

09.04.2015 20:01

Bravo, îl cunosc pe Dan de 2-3 ani, știu că a avut probleme cu scuterul, chiar am încercat să-i căutăm pe cineva săl repare, dar fără succes. Mă bucur că va fi ajutat. Multă sănătate

Valy

18.09.2016 15:58

Este bine ca cand cineva reuseste sa ajute o persoana cu dizabilitati... Nu este usor sa iti gasesti locul in societate ... Imi doresc o societate intelegatoare ... care sa nu treaca pe langa noi cu nepasare ... Eu mi-am gasit pe net o mica oaza pe www.dizabil.eu 

Adauga comentariu