Compania de Apa Somes tine ascunse declaratiile de avere

Legea nu e lege pentru toti. Cel putin asa e in cazul Companiei de Apa Somes, care nu se conformeaza legilor in vigoare, asa cum fac alte institutii si refuza sa faca publice declaratiile de avere ale conducerii. Termenul pentru depunerea declaratiilor este 15 iunie, data de la care functionarii au 30 de zile la dispozitie pentru a le afisa fie pe site-ul institutiei, fie la sediu. Compania de Apa e mai cu mot, si la mai bine de o luna dupa expirarea termenului declaratiile nu sunt publicate pe site, iar responsabilii de relatiile cu presa nu au nici cea mai vaga idee cand se pot vedea declaratiile. Nici nu le pasa in mod deosebit.

“O sa le publicam in momentul in care le vom avea pe toate. Mai lipseste una, nu stiu cand o sa le avem”, spune Victor Croitoru, purtatorul de cuvant, de fiecare data.

Daca ne uitam la declaratiile stufoase de anul trecut e lesne de inteles de ce sefii din Compania de Apa au nevoie de mai mult timp decat restul bugetarilor pentru a-si calcula averile. In 2012 au avut venituri de zeci de mii de lei, si-au cumparat terenuri si apartamente. Seful Companiei de Apa Somes, Dorin Ciataras, are sapte terenuri,ultimul un intravilan cumparat in Campenesti, judetul Cluj chiar anul trecut. Directorul mai are o casa in Cluj-Napoca si trei apartamente in Cluj si Floresti, ultimul fiind construit in 2013. Conduce un BMW525 si are cateva mii de lei si zeci de mii euro in banca, dar si datorii. Venitul acestuia in 2012 a depasit 97.000 de lei de la Compania de Apa si 9.000 de la Universitatea Tehnica.

Despre salariile si averile consistente ale celorlalti sefi din Compania de Apa Somes, completate in 2013, puteti citi AICI.

Comentarii

contribuabil naiv

20.08.2014 14:19

Numai in Romania este posibil ca cetateanul naiv si onest sa plateasca apa care merge la canal mai scump decat apa potabila. Si toate astea pentru ca niste nesimtiti de slujbasi numiti in functii directoriale de cicoii politicii locale sa-si traga salarii de mii de euro. Va multumim dragi ciocoi pentru "binele si bunastarea" pe care ne-o oferiti !!!... Cele mai fierbinti salutari (ca sa nu va urez in mod direct sa va arda focul iadului) !

Ionica

21.08.2014 10:12

Pentru restabiliraea adevaraului Ciataras nu este politic fiindca este de foarte mult timp director si a trecut prin toate conducerile politice diferite ale CJC.Pretul la apa si la canalizare este stabilit de mult timp si aprobat cu multi ani inainte cu cresteri anuale pentru a ne alinia la preturile UE.De la UE primim bani pentru extindere si reabilitare sisteme de apa si canalizare, statii de tratare si statii de epurare in toate orasele si municipiile dar ne solicita ca aceste companii sa devina rentabile prin alinirea preturilor (este vorba la nivelul tarii de miliarde de euro pe care Romania nu-i are)..Moda afisarii averilor pe internet mie personal mi se pare o idiotenie deoarece toti infractorii pot sa-si ia adrese de unde sa fure. Poate ar fi binevenita o consultare publica in acest sens si eventual declaratiile de avere sa fie verificate de anumite institutii si nu de infractori.Restul se mai pot discuta nimeni nu-i perfect si nimeni nu le stie pe toate. Nu-i rau ca presa este ca un caine de paza. Asta trebuie sa faca sa latre poate aude cineva si verifica dar cu competenta nu cu amatori si pseudo-specialisti, fiindca este in joc libertatea unor oameni care sunt sau pot fi nevinovati.

Somra

14.10.2014 12:39

Dedurizare apaFiltre de apaOcupandu-ne de dedurizarea apei , comercializand statii de epurare, dedurizatoare, filtre de apa, ne propunem atat dezvoltarea cat si informarea clientilor cu privire la noile prevederi legislative si reglementari in domeniu, la nivel national, la nivelul UE cat si la nivel mondial. Pe langa solutiile de potabilizare si epurare a apei, oferim si sprijin in obtinerea buletinelor de analiza a apei, cat si teste rapide pentru stabilirea incarcaturii (PPM – particule per milion) si gradului de duritate (°G, °F).http://www.somra.ro

Adauga comentariu