Din oras

Compania de Apa, institutia cu cei mai multi soferi si paznici din Cluj

Compania de Apa Somes S.A. si-a suplimentat considerabil numarul de angajati in ultima luna. Institutia se dovedeste a fi un loc caldut pentru cei peste 100 de soferi si aproape tot atatia paznici. Un director ajunge sa castige lunar aproape 5.000 de lei, in timp ce un sef de compartiment pana la 3.500 de lei. Anul trecut, salariile celor 1. 400 de angajati s-au ridicat la peste 10 milioane de euro.  

Compania de Apa Somes SA ajunge, incet-incet, sa fie printre cei mai importanti angajatori ai judetului. Institutia deruleaza printre cele mai mari programe cu finantare europeana din tara. Doar un proiect aflat in derulare in prezent, de extindere a retelei de apa-canal in Cluj-Salaj, se ridica la 200 de milioane de euro.

Unde sunt bani, apar si angajatii. Astfel, in ultima luna, 200 de noi posturi au fost puse la bataie, asta cu acordul Consiliului Judetean Cluj, in subordinea caruia se afla compania. De departe, institutia are cei mai multi paznici si soferi din judet.

Astfel, numai pe listele salariatilor din Cluj se afla 111 soferi de autoturisme, camioane si autospeciale, 88 de agenti de securitate, 67 de casieri, 64 de incasatori si aproape 70 de lacatusi mecanici.

Conducerea S.C. Compania de Apa Somes S.A. a propus, la inceputul lunii trecute, o majorare a numarului de functii cu 203 – de la 1.887 functii, cat existau, la 2090. Organigrama, Statul de functii si Regulamentul de organizare si functionare ale S.C. Compania de Apa Somes S.A. au fost aprobate in sedinta Consiliului de Administratie din data de 7 martie 2013.

Institutia a acordat, in 2012, salarii in valoare de peste 46 de de milioane de lei, adica peste 10 milioane de euro. Numai in Cluj, compania are 1.416 angajati, pe cand in restul sucursalelor, patru la numar, 673 de salariati.

La Cluj, angajatii au fost rasplatiti cu aproape 33 de milioane de lei, in timp ce la Salaj s-au cheltuit aproape 8,3 milioane de lei pe salarii. In aceeasi ordine de idei, la Huedin s-au acordat salarii in valoare de 813.000 de lei, iar la Gherla si Dej salariile pe 2012 au insumat aproape 1,8 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de lei.

„Salariul de baza minim brut negociat la nivelul grupului de operatori din serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare este de 880 de lei. Salariul mediu al diferitelor categorii de personal din cadrul CASSA, in functie de studiile absolvite, se calculeaza prin aplicarea diferitilor coeficienti de ierarhizare la salariul de baza minim brut. Pentru sefii de compartimente, calcului se face in acelasi mod, aplicandu-se la salariul de baza minim brut un coeficient negociat cu conducerea Companiei, cuprins intre 2,8 si 4, in functie de marimea compartimentului si complexitatea activitatii. Pentru directorii de sucursala, coeficientul negociat cu conducerea companiei este cuprins intre 3,5 si 5, in functie de marimea sucursalei”, spune Lucian Croitoru, seful departamentului de Comunicare si Clienti.

Cu alte cuvinte, daca un muncitor necalificat castiga 880 de lei, un sef de compartiment castiga intre 2.800 de lei si 3.500 de lei, iar un director de sucursala, intre 3.500 si 4.400 de lei.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *