Comoditatea naște situații aberante. Locuitorii din Gheorgheni cer parcări, în timp ce în parkingul de pe Aleea Băișoara bate vântul

În cartierul Gheorgheni, în mod normal, oamenii nu ar trebui să se plângă că nu au locuri de parcare pentru că există un parking, există garaje și locuri de parcare trasate în zona blocurilor. Cu toate acestea, locuitorii din zonă strigă disperați după parcări, în timp ce parkingul de pe Aleea Băișoara nu este nici pe jumătate plin seara. În schimb, mașinile stau parcate neregulamentar pe trotuarele înguste dintre blocuri. 

Mai multe sesizări au fost făcute de către locuitorii cartierului Gheorgheni prin care atrag atenția autorităților locale asupra crizei locurilor de parcare din zonă. Ba mai mult, unii dintre ei acuză că de la finalizarea lucrărilor la parkingul de pe Aleea Băișoara nu au mai fost amenajate alte locuri de parcare.

„Bună ziua! Mă numesc Grigore Botnari, locuiesc în cartierul Gheorgheni, în ultimele 6 luni acest cartier se confruntă cu o problemă acută de lipsă de locuri de parcare. Aș dori să știu dacă există vreun proiect de amenajare a unei parcări în zonă. În ultimii ani zona s-a dezvoltat foarte mult și singura parcare construită este pe Aleea Băișoara”, sesizează un clujean pe platforma domnuleprimar.ro

parking aleea baisoara

Parkingul din zonă a fost dat spre folosință șoferilor din cartierul Gheorgheni în urmă cu 5 ani, iar riveranii trebuie să achite 110 lei pe an pentru un loc de parcare. Parking-ul asigură 354 de locuri de parcare, însă seara, după ce clujenii ies de la serviciu și se îndreaptă spre casă, nici jumătate din acele locuri nu sunt ocupate. 

parking aleea baisoara

De asemenea, parcarea pare să fie a nimănui. Printre mașini se găsesc PET-uri, gunoaie, praf și frunze uscate, semn că, femeia de serviciu nu a mai trecut de mult cu mătura pe-acolo. 

parking aleea baisoara

În timp ce prin parking bate vântul, locuitorii își lasă mașinile pe unde apucă. La doar câteva minute de mers pe jos, oamenii circulă pe carosabil fiindcă trotuarele sunt ocupate de mașini.

masini parcate gheorgheni

Pe lângă cele aproape 400 de locuri de parcare care există în parking, prin tot cartierul sunt amenajate parcări printre blocuri.  

masini parcate gheorgheni

O adevărată problemă o reprezintă însă garajele comuniste, pline de murături, care tronează nestingherite în tot cartierul. Dacă acestea ar fi demolate, într-adevăr, ar exista mai mult spațiu care ar putea fi folosit pentru amenajarea unor locuri noi de parcare. 


Comentarii

Dragos

06.07.2017 10:57

Apoi e un pic lipsită de logică ultima frază. Dacă sunt cu adevărat locuri libere în parking, de ce ar mai trebui ca prin desființarea garajelor să se facă alte locuri de parcare? E drept, garajele trebuie să dispară, dar cred că mai normal ar fi ca pe locul lor să se refacă spațiul verde care (foarte probabil) era acolo înainte de a fi ele înființate. Ok, e drept că gheorgheniul stă mult mai bine la capitolul ăsta al spațiilor verzi decât altele, dar nu înseamnă că nu se poate și mai bine. În plus, ar trebui ca lumea să se dezvețe de obișnuința asta ca să aibă mașina la "botul calului". 5 minute de mers pe jos până la parking e ceva foarte decent. 

Adauga comentariu