Comisie de anchetă, după ce două grinzi s-au prăbușit pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda

Conducerea Ministerului Transporturilor a convocat constituirea unei comisii de anchetă care va analiza împrejurările în care s-a produs incidentul din 29 mai de pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda. Un bărbat a fost rănit, după ce două grinzi de la supratraversarea DN 14B s-au prăbușit la o oră de la montarea lor.

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc l-a convocat pe directorul general al CNAIR, Narcis Neaga și i-a solicitat constituirea, în regim de urgență, a unei comisii care se va deplasa la fața locului, să cerceteze împrejurările în care a avut loc incidentul din data de 29 mai 2019, de pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda, de la supratraversarea DN 14B”, a anunțat conducerea Ministerului Transporturilor.

Accidentul este înregistrat ca accident de muncă, iar o echipă de la ITM Alba s-a deplasat la fața locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs. Potrivit inspectorilor ITM Alba, macaraua mai avea 30 de tone în cârlig în momentul în care grinda s-a răsturnat, angrenând și cele 2 grinzi care erau deja montate. Grinda din cârlig este 30 de tone, sprijinită pe culee, și 60 de tone în cârlig.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda are o lungime de peste 24 de km, construcţia fiind atribuită Asocierii Aktor - Euro Construct Trading 98 pentru suma de 549,33 milioane de lei. Potrivit datelor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), stadiul lucrarilor pe acest lot a ajuns, în aprilie, la 49,5%.

Citește și:

Incident grav pe un șantier al unei autostrăzi din România. Două grinzi abia montate s-au prăbușit, iar un muncitor a fost rănit

Adauga comentariu