Comerciantii stradali din Parcul Central, hartuiti zilnic de Politia Locala

Vanzatorii ambulanti din Parcul Central se plang ca sunt hartuiti de politistii locali, care ii amendeaza constant pentru ca nu si-au amplasat standurile pe locurile autorizate. Cu toate ca nimeni nu isi vinde marfa din locul precizat de Primarie, conform hartii eliberate chiar de aceasta, doar cativa dintre comercianti sunt amendati zilnic de politistii zelosi.

Potrivit hartii furnizate de Primarie la eliberarea autorizatiilor, tarabele vanzatorilor ar trebui sa se intinda pe malul lacului, de vizavi de toaleta publica spre strada Cardinal Iuliu Hossu. Cu toate acestea comerciantii s-au asezat pe partea catre parc, unde vadul comercial este mai bun. In ciuda faptului ca toate tarabele sunt amplasate gresit, doar cativa dintre vanzatori sunt cei vanati de Politia Locala si amendati.

“De la Primarie am harta asta, nimeni nu sta unde trebuie, dar numai pe cativa ne amendeaza. Vin, ne pozeaza si spun ca ne trimit prin posta amenzile. Am luat 2.000 de lei o data, mai am vreo 4-5 care trebuie sa vina. Cand le spun de harta nici nu ii intereseaza. De ce legea nu se aplica pentru toti?”, ne-a spus Lucia Furdui, care vinde porumb in Parcul Central.

Reprezentantii Primariei spun ca nu toti incalca regulile amplasamentelor.

“Sunt vreo cinci comercianti care nu stau acolo unde au fost repartizati. Nimeni nu are voie sa stea pe aleea principala, doar pe cele secundare. In ultima saptamana s-au aplicat sapte amenzi cuprinse intre 500 si 5.000 de lei pe legea 12/1990. In rest Politia Locala merge doar in control pe acolo zilnic si ii atentioneaza pe comercianti sa se mute acolo unde au fost repartizati”, arata reprezentantii Biroului Mass Media al Primariei.

 

Comentarii

dan

16.07.2015 20:16

Dar de bonuri nu ziceti nimic ?  Sunt vre-o 3 masini de inghetata prin parc la amiaza si dimineata prin Oser care nu dau niciodata bon. Intr-o zi aglomerata am stat la coada si am cerut bon, era bonul nr. 6 pe ziua respectiva (in varianta in care se servea o inghetala la 20-30 secunde).

Adauga comentariu