Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță face campanie de vaccinare în Cluj, județul aflat în topul ratei de vaccinare anti-COVID

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță participă în acest final de săptămână, în județul Cluj, la unele evenimente menite să susțină  campania de vaccinare în rândul comunităților clujene. 

În seara zilei de vineri, alături de primarul Emil Boc, Valeriu Gheorghiță a participat la deschiderea festivalului de film - TIFF 2021. Cu această ocazie, a și vaccinat o tânără venită la festival, semn că însoțirea cu edilul Clujului i-a priit colonelului care și-a însușit o parte dintre practicile generalului de PR, Boc, ce pune umărul personal în fața camerelor, de fiecare dată când poate face munca de jos, pentru a câștiga simpatia populației - că e vorba de dat la lopată, de învârtit mămăliga sau de vaccinat o tânără, asemenea acțiuni se pare că prind la public, fiind o rețetă de succes.

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, președintele CNCAV a vizitat centrul de vaccinare care funcționează la Școala Gimnazială “Ion Creangă”, împreună cu primarul Boc, ce știe să se lipească abil de orice „vizită de lucru” aducătoare de imagine publică.

Potrivit cluj24.ro, medicul Valeriu Gheorghiță, ajuns la fața locului, s-a echipat și a început vaccinarea, după ce a stat de vorba cu personalul. Colonelul le-a transmis medicilor să nu refuze nicio persoană la vaccinare, spunând că a auzit că la Cluj oamenii sunt refuzați pentru a nu începe doze noi.

Începând cu ora 12.00, președintele CNCAV se va deplasa în localitatea Bonțida, unde se desfășoară maratonul de vaccinare, premergător festivalului Electric Castle. Medicul  va vaccina persoanele care vin la punctul de vaccinare deschis în cortul Electric Castle de la intrarea în Castelul Banffy.

Colonelul Gheorghiță a venit să facă campanie pro vaccinare în județul care are cea mai mare rată de vaccinare din provincie. Poate ar fi fost mai inspirat să meargă în județele de la coada clasamentului.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, aproximativ 44% din populaţia României are imunitate obţinută prin boală sau vaccinare. Judeţele Cluj şi Ilfov şi municipiul Bucureşti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%, scria Mediafax în data de 20 iulie.

Foto: cluj24.ro

Adauga comentariu