Colin isi deschide gastro pub pe Pavlov

Un nou concept de restaurant va functiona in curand la Cluj, langa Parcul Mare. Una dintre frumoasele case de la iesirea spre strada Pavlov se transforma intr-un gastropub, local cu specific englezesc care are in centru un personaj fictiv, tanarul bavarez Colin. Va fi un restaurant mare, cu terasa, unde se vor servi mancaruri produse chiar acolo, la preturi acceptabile.

Casa si gradina despre care s-au si scris articole nostalgice se afla inca in santier, insa felul in care a fost renovata fadada sugereaza deja farmecul viitorului local. In spatele transformarii sta arhitectul clujean Adrian Nicoara. Acesta marturiseste ca a ochit de mult casa, mai ales ca locuieste in vecinatate.

“Stau in zona si mi s-a parut intotdeauna foarte interesant ca loc de petrecere, de crasma. In al doilea rand, am avut sansa sa negociez cu proprietarii spatiului, cei de la Parohia romano-catolica din Cluj si am ajuns o anumita intelegere intre planurile mele cu ale dansilor”, a precizat acesta.

Un alt element care a contat in decizie a fost dimensiunea casei si a gradinii.

“A fost si mult mai usoara abordarea problemei vecinilor care, in general, cel putin aici la Cluj, e una destul de greu de rezolvat. Nimeni nu vrea sa aiba un local langa casa lui. S-au cumulat o serie de avantaje”, a marturisit Nicoara.

In privinta infatisarii viitorului local, arhitectul precizeaza din capul locului ca va arata ca un gastropub.

“Gastro pub-ul e, intr-o definitie mai scurta, varianta englezeasca a unei braserii frantuzesti sau a unei trattoria italienesti. Va avea un meniu de pub”, a spus acesta.

Meniul va contine, asadar, mancare de pub, preponderent steak-uri, burgeri sau fripturi.

“O sa avem un rotisor de 1,8 latime in care incap 40 de kg de carne care va fi expus in sala, cum ar veni. Specificul acestui loc nu va fi legat doar de meniul in sine, ci am dori sa aducem o calitate mult mai buna produselor servite, in sensul in care le vom face aici pe toate. Nu o sa avem paine cumparata, ci o sa producem aici baghetele. O sa avem paste produse aici, iar carnea va fi prelucrata in local, de la stadiul de carcasa la stadiul de steak. Toate produsele vor respecta aceasta conditie, ca sa fie cat mai aproape de ceea ce ar trebui”, a explicat Adrian Nicoara.

In privinta pretului, din cauza marimii spatiului care trebuie "umplut", preturile vor fi mai mici. O cafea, de pilda, va costa 5 lei.

Se planuiesc evenimente muzicale, se vor aduce Dj si se va asigura atmosfera specifica de gastropub.

“Ca mod de promovare, ne-am propus sa organizam si petreceri, si targ de primavara, si targ de toamna. Ne intereseaza sa promovam produse locale care nu sunt destul de cunoscute, mai ales in ceea ce priveste branzeturile si mezelurile. Sunt produse care nu apuca sa iasa pe raft la supermarket pentru ca sunt artizanale, insa, ca si calitate sunt foarte sus”, a mai spus acesta.

Nu sunt excluse din plan nici evenimentele gen nunti si botezuri.

In ceea ce priveste publicul-tinta, administratorul viitorului local spune ca toata lumea din oras targeteaza populatia active, dintre 18 si 36 de ani.

Investitia in acest local se ridica la cateva sute de mii de euro.  

Localul Colin’s Gastro Pub  va avea 120 de locuri in interior si 180 pe terasa.

 “Numele este a unui personaj pe care l-am inventat incercand sa dam coerenta acestui concept. Colin face diverse lucruri, are preferinte in ceea ce priveste sportul, calatoriile si alte activitati pe care le are un tanar bavarez. Nu are chip, pentru ca poate fi oricare dintre noi. Amenajarea interioara urmareste povestea lui”, a explicat administratorul localului.

Lucrarile de restaurare si amenajare au inceput in ianuarie si se doreste sa se finalizeze peste doua-trei saptamani.

“In afara de  faptul ca sunt arhitect am avut parte de o experienta destul de serioasa la Phillip Morris, ca Promotion Manager si, ca atare, am apucat sa vad si alte laturi ale businessului acesta”, a mai spus Adrian Nicoara.

Adauga comentariu