Din oras

Colectarea selectivă, la bunul plac al firmelor de salubritate. Gunoaiele dau pe afară VIDEO

Cartierul Gheorgheni este încă o dovadă clară a batjocurii administrației publice atunci când vine vorba de colectarea selectivă. Tomberoanele viu colorate sunt doldora de sticle din plastic, iar deșeurile împânzesc perimetrul punctelor gospodărești. Deși este trecut de ora prânzului, sub razele puternice ale soarelul de septembrie, deșeurile zac în neștire, fiind culese selectiv de către firma de salubritate Brantner Veres, adică o dată la două săptămâni. 

„NU se face ridicarea deseurilor reciclabile din punctele Unirii, Vaida Voevod, Snagov, din Gheorgheni? Nu s-au ridicat de peste 2 saptamani, desi am dat numeroase telefoane la Primarie!”, notează un cititor Ziar de Cluj.

Din păcate, deși au trecut 2 luni de la implementarea procesului de colectare selectivă, din 1 iulie 2019, mașinile firmelor de salubritate, fie că vorbim de Rosal Grup sau de Brantner Veres, nu reusesc să facă față înaltelor standarde impuse de Primăria Cluj-Napoca în materie de colectare a deșeurilor.

O altă problemă constatată în cartierul Gheorgheni se referă la faptul că deși cetățenii își respectă îndatoririle în această privință, adunând selectiv gunoaiele, în mașinile firmelor de salubritate pet-urile se amestecă cu hârtia, iar cartoanele cu sticlele, totul românește, la grămadă. 

Administratorii din Asociațiile de Proprietari se mulțumesc cu pubelele colorate și cu gunoaiele ce dau pe-afară. Iar municipalitatea clujeană întocmește statistici și rapoarte despre succesul colectării selective a gunoaielor în Cluj-Napoca, iar toate acestea încap pe masa edilului clujean, Emil Boc.

La rândul său, primarul clujean prezintă acest „succes” pe rețelele de socializare. Reclama e pentru cei neștiutori. Ceilalți, clujenii care plătesc taxe și impozite, nu-și permit nici măcar să vorbească public despre dezastrul colectării selective, despre faptul că deșeurile sunt colectate și mai deficitar după 1 iulie 2019. Cetățenii nu-și permit nici măcar să ia atitudine pentru a-și spune punctul de vedere, întrucât oricum, nu se va schimba nimic.

La ce bun să te pui rău cu vecinii sau cu administratorul de bloc? 

Probabil, aceasta este cea mai tristă observație pe care-o facem și care relevă câ atitudinea civică este încă una precară, iar orașul continuă să fie scăldat în gunoaie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *