Colectarea selectivă din Clujul care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții: pe Facebook e minunată, între blocuri e amânată!

O asociație de locatari de bună-credință din cartierul clujean Grigorescu a făcut, de 2 ani de zile, demersurile la Primărie pentru ca municipalitatea ”smart” să le instaleze și lor celebrele platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor menajere, cu care primarul Boc și city-managerul Șurubaru se laudă pe paginile lor de Facebook, ori măcar containere supraterane, pe o latură a blocului, lângă centrala termică. Clujenii au așteptat însă în zadar containerele Primăriei, fiindcă acestea au ajuns, pare-se, doar pe Facebook.

„De dinainte de pandemie avem adrese. Noi am desființat ghenele de gunoi, care erau vechi și au fost interzise de mult. Primăria a spus în prima fază că ne face platforme pentru colectare selectivă îngropate, cum s-au făcut acestea noi. Dar nu au mai făcut, au zis că au tot venit în studiu și nu au avut loc unde să pună pentru că sunt țevi, instalații și nu au unde să facă aici, nu au găsit niciunde în jurul blocului. În schimb, au zis că ne aduc clopotele acelea pentru colectare selectivă, într-un interval de timp cât mai apropiat. A trecut deja un an de zile”, a precizat, pentru Ziar de Cluj, Violeta Siretchi, președintele Asociației de Locatari bloc Lamă G nr. 4, din Grigorescu.

Văzând că Primăria nu își face treaba, asociația și-a achiziționat singură pubele pentru colectare selectivă, pe care le-a așezat în interiorul scării de bloc, ca să nu fie furate sau vandalizate. La fiecare scară, câte trei. Iar deșeurile menajere amestecate sunt aruncate în pubela din încăperea exterioară prevăzută pentru acest scop de către proiectanții ceaușiști ai blocurilor.

„Vin rar după ele și uneori nici nu le selectează, că locatarii se uită, urmăresc, că plătim, totuși. Și, am observat că nu le duc, în general mi s-au plâns oamenii că sunt prea pline pubelele și nu ai unde să pui. Sunt și șobolani”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, președinta Asociației de locatari bloc Lamă G nr. 4.

Acesta este locul unde oamenii așteaptă, de doi ani de zile, ca Primăria Cluj-Napoca să le amplaseze containere supraterane pentru colectarea selectivă:

Iar acestea sunt pubelele pentru colectare selectivă achiziționate pe cheltuiala proprie a asociației:

Iar acestea, pubelele externe, în Clujul care, chipurile, le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții. Pe alocuri, cea mai infectă:

Așa se face colectarea selectivă la Cluj! Pe Facebook e minunată, în cartiere e amânată. Chiar și acolo unde oamenii sunt dispuși să facă toate eforturile pentru a avea un mediu de viață mai curat.

Adauga comentariu