Colectarea selectivă în cartierul Între Lacuri, doar pe nota de plată a clujenilor

Pozele cu unele ghene de gunoi din Cluj-Napoca unde doar se mimează colectarea selectivă nu justifică în niciun fel creșterile constante ale tarifelor pentru gunoiul menajer. Firmele de salubritate au solicitat majorarea tarifelor tocmai pentru motivul că implementarea colectării selective presupune costuri suplimentare. La cum arată însă unele tomberoane și la cât de rar trec mașinile de gunoi după deșeurile colectate selectiv, putem spune că tarifele majorate nu sunt justificate. 

În imaginile surprinse de un clujean în cartierul Între Lacuri se văd tomberoanele dedicate colectării selective arhipline, iar cele pentru gunoiul menajer goale. Pe de o parte e un lucru bun că gunoaiele nu se adună la comun, cel puțin în această situație, însă faptul că pubelele pentru hârtie sau plastic sunt arhipline demonstrează că acestea nu sunt golite suficient de des. 

La un alt punct gospodăresc, colectarea selectivă este o utopie. Pubela pentru plastic și metal este crăpată și plină de deșeuri amestecate. 

Într-o altă locație din același cartier, un alt tomberon pentru plastic și metal este rupt, iar deșeurile se reversă în afară. Și aici mașina de gunoi a uitat să mai treacă. 

Unii clujeni aruncă la gunoi deșeuri care îți au locul aici și drept urmae adesea nici nu sunt ridicate de către firmele de salubrizare. Primăria a pus la dispoziție două puncte de colectare pentru astfel de deșeuri, însă pentru unii e mai comod să le lase la tomberoanele din fața blocului, chair dacă ajung să zacă acolo o perioadă lungă de timp.

Deșeurile voluminoase se ridică contra cost de la domiciliu, de către operatorii de salubritate, în baza unei solicitări.

Deșeurile voluminoase pot fi depuse de către persoanele fizice care au domiciliul în Municipiul Cluj Napoca, la cele două puncte de colectare a deșeurilor, pe strada Bucium fn (în vecinătatea autobazei CTP) și pe strada Fabricii fn (sub pod Fabricii, cu intrare din strada Septimius Severus). Colectarea acestora în punctele de colectare se face cu titlu gratuit.

 

Adauga comentariu