Colectare selectivă cu covor roșu în Clujul care oferă pe Facebook cea mai bună calitate a vieții

În Clujul care oferă pe Facebook cea mai bună calitate a vieții, colectarea selectivă a gunoaielor și ridicarea lor se realizează la cele mai înalte standarde, în curtea singurului bloc de pe strada Gladiolelor, locuitorii având chiar și covor roșu până la ghenă:

La covorul roșu se oprește însă civilizația, dincolo de el deschizându-se abrupt mahalaua.

Pe un tomberon rupt, un clujean a împlântat un scaun de birou și chiar și o parte din birou, un lucru firesc, în recuzita unui oraș ”smart”:

În interiorul ghenei, tomberoanele prezintă decupaje artistice avangardiste, un alt indiciu al orașului ”smart”, care investește masiv în cultura sa de șușanea:

Dacă deșeurile reziduale amestecate și „frecția umedă” se colectează în modul de mai sus, hârtia, sticla, plasticul și metalul se strâng alăturat, în tomberoane care se revarsă:

La sticlism mai ales, locuitorii par a fi campioni, dacă e să ne luăm după numărul impresionant de sticle golite:

Gheorghe Șurubaru, city managerul orașului, a declarat în 12 august, la o emisiune radio, că 90% dintre clujeni nu respectă colectarea selectivă, care i-ar scuti de plata taxelor percepute asociațiilor pentru ridicarea deșeurilor. În plus, clujenii nu sunt interesați nici de campaniile de conștientizare ale Primăriei.

Citiți și:

În Cluj, punctele de colectare selectivă a deșeurilor sunt mai ”smart” decât locuitorii? Gheorghe Șurubaru: „În proporție de aproape 90%, colectarea selectivă nu se respectă”

Cu siguranță, nici clujenii nu respectă, dar nici Primăria nu veghează în cartiere la modul în care se desfășoară aruncarea și ridicarea deșeurilor. E mai simplu, ca polițist local, să dai amenzi pentru parcare neregulamentară în Centru.

Adauga comentariu