Coldea Constructii a angajat degeaba firma McCann PR sa ii rezolve problemele de imagine. Ele curg lant pe zona Cluj: executari silite, dispute cu mari firme din oras, incidente de plata. Mihai Coldea vrea sa nu mai apara primul pe Google "de rau"

Piata constructiilor din Cluj este intr-o continua miscare. Firme apar si mor, in functie de sfarcul politic pe care il sug, altele mai vechi vor sa faca exit, cum e cazul unui lider, ACI, caruia fratii Aschilean si proprietarii ii cauta cumparator (au zestre importanta, ba chiar si un proiect imobiliar si o singura tinta: cauta doar cumparator strain), altele intra in insolventa sau faliment, iar unele pur si simplu sunt exilate din Cluj.

Este cazul companiei Coldea Constructii, condusa de tanarul Mihai Coldea, o firma ce a avut o ascensiune meteorica in ultimii ani, intrand apoi in atentia opiniei publice si, implicit a presei, prin esecul renovarii de la liceul Eminescu. O vreme, a fost liniste in ceea ce priveste firma Coldea Constructii, dupa care a "izbucnit" o campanie de imagine agresiva, mai ales in ultimele saptamani:

Aceasta insa nu e o simpla campanie de imagine pentru Coldea Constructii. Este o campanie care e menita sa ascunda sub pres faptul ca societatea Coldea Constructii efectiv nu mai are ce cauta in Cluj si pe aceasta piata, fiind, practic, alungata/izolata de greii din domeniu care nu mai vor sa lucreze cu Mihai Coldea ori sa se asocieze cu el.

Disperat, Coldea si-a mutat calabalacul la Brasov si Bucuresti:

Insa aceasta ploaie de stele prin ziare economice este apa de... ploaie. McCann PR, firma angajata sa ii rezolve problemele de imagine domnului Coldea (care nu are nicio legatura cu fostul boss al SRI - n.r.), ii aplica o strategie provinciala acestuia, hranindu-i orgoliul cu niste aparitii platite in presa economica ce nu reuesc, al naibii PR, a naibii strategie, sa coboare in grad articolele presei locale clujene care l-a pus la zid in scandalul liceului Eminescu unde, invitat la o dezbatere cu parintii nemultumiti, cu prefectul si profesorii, Mihai Coldea a avut o atitudine infumurata, plina de tupeu, fapt remarcat la acea vreme de catre insusi prefectul de atunci care relata, potrivit ziarului Monitorul de Cluj:

„Eu astăzi am fost acolo. După cum ați vorbit, ar fi trebuit să vă premiem astăzi. Ce lucruri extraordinare ați făcut acolo? Este un dezastru, domnu’ Coldea. V-am întrebat când am intrat în sală dacă sunteți Coldea junior. Și ați spus că «Nu, sunt Coldea senior». Mă așteptam la mai multă maturitate la o asemenea investiție. Eu am toată admirația pentru tine, dar nu se poate să veniți să ne luați...Să veniți să ne îmbătați cu apă rece, în condițiile în care este un dezastru acolo, să ziceți că au apărut probleme, și alte…Domnilor, nu are forță de muncă acest constructor”, a spus prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 

O shaorma cu "piar"

 

Tot zbuciumul renovarii liceului Eminescu, renovare intarziata incredibil de mult, i-a adus domnului Coldea cateva linkuri cu articole critice pe Google de netrecut de PR-ul sclivisitilor de la McCann PR. Si de aici toata dandanaua: in loc sa isi asume greselile din trecut, in loc sa lucreze in mod consistent la problemele de imagine, Mihai Coldea face ce a facut dintotdeauna - da un cu un strat de glet peste rahat. El atat intelege din campania de PR, ca trebuie date jos sau sterse linkurile presei locale. 

Insa adevaratele probleme pentru care Coldea Constructii a fost expulzata din Cluj pe partea de business au ca radacina niste intamplari ascunse pana acum publicului larg si anume procese intregi in care Coldea Constructii a fost implicata ca si firma fiind data in judecata de fosti parteneri sau contractanti, nume serioase si mari ale Clujului, carora Coldea a vrut sa le dea teapa si in fata carora a pierdut in instanta, existand dovezi ca a fost executat silit pentru sumele datorate.

Grup Energoinstal SA e o firma super serioasa din Cluj. Intrebati companii mari gen Bosch din Cluj sau firme de automotive din Sibiu, ba chiar din intreaga tara, o sa va spuna ca sunt seriosi si de incredere. Lor s-a gasit Coldea Mihai sa incerce sa le dea o teapa de circa 200 000 de euro. Pana la urma, a fost executat silit de Energoinstal, dar cu asta si-a mancat definitiv malaiul Coldea in fata lor si a tuturor colaboratorilor Energoinstal.

 

 

Credeti ca Energoinstal este singura firma intepata? Ia, luati de aici.

 

Desi peste tot se lauda cu parteneriatul de la construirea sediului NTT Data, Mihai Coldea impacheteaza minciuna puturoasa intr-un borcan ce poate fi usor spart. Cand a avut contract de constructii, blocul nu apartinea inca NTT Data, adica nu era inchiriat macar de reputata firma de IT, ci fusese o dezvoltare a cunoscutului om de afaceri clujean Iosif Pop si a asociatilor sai prin intermediul firmei. Si lor Coldea a incercat sa le dea teapa:

Si asta nu e totul. Coldea Constructii SRL e nevoita sa se care afara din Cluj si sa caute business si pentru ca incidentele de plata nu au fost putine in ultimul an:

Iar "RMN"-ul financiar pe care i l-am facut firmei lui Mihai Coldea arata clar: a facut banii cei mai mari in 2015, dar nestiind sa fie serios pe piata asta, a picat in cap. In doi ani, cifra de afaceri a cazut de 6 ori.

 

Comentarii

Alin

21.05.2018 10:04

....daca i se pare ca nu l-ai zambit frumos , ii in stare sa te dea in judecata; intenteaza procese din orice

dan v

26.05.2018 09:19

Din cate stiu eu, tot ei ar fi trebuit sa temine si noua scoala din Floresti, dar lucrarile sunt mult in intarziere si nu prea e nimeni pe santier. Domnul primar zicea ca vor incepe aplicarea sanctiunilor catre aceasta firma.

Adauga comentariu