CoinFlux are activitatea suspendată. Anunțul făcut de firma lui Vlad Nistor: Avem blocate conturile bancare! Este o situație INJUSTĂ

După descinderile efectuate de DIICOT Structura Centrală, la cererea Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, Coinflux are blocate conturile bancare și a decis suspendarea activității. 

Iată poziția oficială a celor de la Coinflux: 

„In contextul inceperii, marti dimineata, a unei investigatii privind activitatea noastra, suntem in situatia neplacuta de a sista temporar serviciul de exchange.

In plus, incepand de astazi, conturile noastre bancare sunt blocate, situatie ce afecteaza si portofelele CoinFlux. Ii asiguram pe clientii nostri ca facem tot ceea ce ne sta in puteri, impreuna cu avocatii nostri, ca banii ce au fost depozitati in portofelele CoinFlux sa fie returnati in conturile bancare ale clientilor nostri. O alta consecinta neplacuta a evenimentelor din ultimele zile este fapul ca accesul nostru la anumite parti ale platformei a fost limitat. Prin urmare, suntem in imposibilitatea de a transmite aceasta notificare prin intermediul canalelor obisnuite: e-mail si website. Ne asteptam sa reluam controlul complet al acestor canale de comunicare in urmatoarele zile.

Suntem constienti ca aceasta situatie este ingrijoratoare pentru toti cei ce ne-au acordat increderea lor si va asiguram ca vom face tot ceea ce ne sta in puteri sa remediem aceasta situatie injusta”, arată cei de la Conflux.

Potrivit deciziei luată de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care se judecă arestarea și extradarea lui Vlad Nistor - CEO Coinflux, administratorul companiei are interdicția de a efectua tranzacții cu criptomonede. 

„Respinge sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj privind arestarea provizorie a persoanei extrădabile Nistor Vlad Călin. Dispune faţă de persoana extrădabilă Nistor Vlad Călin, cetăţean român,(*****), măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 12.12.2018 la data de 10.01.2019 inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 C.proc.pen., pe durata măsurii, persoana extrădabilă va trebui să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (secţia de poliţie de la domiciliul acestuia – *******). În baza art. 215 alin. 2 lit. a C.proc.pen., pe durata măsurii impune persoanei extrădabile obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a mun.Cluj-Napoca fără încuviinţarea instanţei de judecată. În baza art. 215 alin. 2 lit. e C.proc.pen., pe durata măsurii impune persoanei extrădabile obligaţia de a nu efectua, în nume personal sau în calitate de reprezentant al S.C. Coinflux Services S.R.L., tranzacţii financiare prin folosirea de monedă digitală (bitcoin sau orice alt tip de astfel de monedă). Atrage atenţia persoanei extrădabile că în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor fixate în sarcina sa măsura controlului judiciar se va înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune amânarea cauzei la data de 20.12.2018, ora 12.00, pentru ca persoana extrădabilă să formuleze în scris motivele de opoziţie la extrădare. Amână pronunţarea asupra cererii de sesizare a Curţii Constituţionale la data de 14.12.2018” se arată în decizia Curții de Apel București. 

 


Ce se întâmplă cu banii clienților? 

Alexandru Coman, unul dintre angajații Coinflux a vorbit și despre returnarea depozitelor tuturor clienților Coiflux. 

In legatura cu situatia fondurilor in EUR depozitate de catre clienti in portofelele CoinFlux si blocate odata cu inghetarea conturilor CoinFlux, va aducem la cunostinta urmatoarele actiuni, pe care le-am intreprins, pentru a ne asigura ca banii clientilor ajung inapoi in conturile lor bancare:

1. Am trimis catre MisterTango (Institutia financiara unde CoinFlux are contul blocat) lista persoanelor care detin portofele cu sold, precum si lista cu retragerile instructate de clienti, dar care nu s-au procesat, impreuna cu instructiuni pentru transferul respectivelor sume in conturile bancare ale clientilor.

2. Am informat oficial MisterTango ca fondurile din contul bancar CoinFlux apartin in proportie de 100% clientilor si ca returnarea banilor catre beneficiarii de drept trebuie sa fie tratata ca prioritate.

Speram ca demersul nostru sa rezulte in transferul rapid al banilor catre conturile bancare ale clientilor.

Revenim pe masura ce avem un raspuns de la MisterTango sau alte informatii”, explică specialistul în Marketing, de la CoinFlux, Alexandru Coman.

Adauga comentariu