Cognizant Cluj, a șasea cea mai profitabilă companie de IT din România, a crescut mult în 2020 și a ajuns la profit de 6,7 MILIOANE EURO și aproape 1900 de angajați

Preluarea Softvision Cluj, în 2018, de către americanii de la Cognizant Technology a fost de bun augur. În ultimii doi ani, Softvision (care și-a schimbat numele în Cognizant Technology Solutions România odată cu modificarea acționariatului) a crescut mult. Pe anul 2020 a raportat venituri totale mai mari decât în 2019, profit în creștere și un număr mai mare de angajați. Toate acestea au făcut ca firma clujeană de IT să se situeze pe locul 6 în topul celor mai profitabile companii de profil din țară. Softvision a fost fondată în 1998 de clujeanul Laurențiu Russo.

Cognizant Technology Solutions România a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproape 91,3 milioane euro, față de 75,5 milioane euro în 2019 și 53,3 milioane euro în 2018. În urmă cu patru ani, valoarea veniturilor totale era de 42 milioane euro.

Profitul net pe care l-a declarat Cognizant Technology Solutions România, în 2020, a fost de aproape 6,7 milioane euro, mai mult cu 1 milion euro față de anul 2019. În 2018, profitul net a fost de peste 4 milioane euro, iar în urmă cu patru ani a fost de peste 3,1 milioane euro.

Numărul mediu de angajați pe care îi avea compania anul trecut a fost de 1876, mai mulți decât în 2019 când avea 1613 salariați. În urmă cu trei ani, numărul mediu al angajaților era de 1295, iar în urmă cu patru ani era de 1139.

Asociatul unic al companiei din Cluj este Cognizant Worlwide LTD (Marea Britanie). Din Consiliul de Administrație fac parte americanii Thomas Wlater Delbrook și Alejandro Damian Benegas.

Softvision într-adevăr a făcut un pas spectaculos așa cum a anunțat, în urmă cu trei ani, Laurențiu Russo, fondatorul companiei clujene.

“Este un pas spectaculos în istoria Softvision, istorie ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent şi în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business. Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noştri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluţii software de ultimă generaţie pentru marile branduri ale lumii”, spunea Laurenţiu Russo, fondatorul Softvision, la momentul preluării de către americani.

Înainte să înființeze Softvision, Laurenţiu Russo a muncit în SUA pentru AMD și HP. El are și afaceri imobiliare în România, unul dintre business-urile sale fiind hotelul Double Tree by Hilton din Cluj-Napoca.

Adauga comentariu