Cod roșu de polei la Cluj! Primăria împrăștie material antiderapant doar pe străzi, nu și pe trotuare

Seara trecută a plouat mărunt în Cluj-Napoca, iar mașinile de deszăpezire și-au făcut treaba doar pe carosabil, pe trotuarele din cartiere cetățenii fiind nevoiți să circule ținându-se de garduri și de mașinile parcate. 

Deși asociațiile de proprietari și cetățenii care au case la stradă au obligația de a curăța trotuarul, nimeni nu și-a îndeplinit îndatorirea cetățenească de a îndepărta zăpada care, topită de temperaturile ridicate, a transformat trotuarele în adevărate patinoare, și astfel zeci de cetățeni s-au accidentat alunecând pe poleiul de pe trotuare. Chiar și pe străzile centrale, unde s-a intervenit cu material antiderapant, s-a format gheață, trotuarele și carosabilul devenind adevărate pericole pentru șoferi și pietoni.

„Am ieșit din scară în această dimineață în jurul orei 8 și jumătate, nu am observat că era gheață pe jos și am căzut, lovindu-mă la umăr!”, a declarat Zoltan B., un clujean care a ieșit din bloc direct pe patinoarul format din pricina delăsării Primăriei care nu i-a avertizat pe cetățeni asupra riscului formării de polei și care nu le-a pus în vedere responsabilitatea de a curăța trotuarul. 

Poleiul s-a format în întregul oraș, nu doar în anumite zone, toate trotuarele din Cluj-Napoca reprezentând un pericol public. Din fericire, soarele, cel mai eficient și singurul antiderapant folosit în Cluj-Napoca, le-a dat o mână de ajutor clujenilor pentru a nu-și rupe picioarele și a mai topit din zăpada și poleiul de pe trotuare.  Însă, după ce soarele va apune, apa va îngheța din nou, iar Clujul va redeveni un imens patinoar. 

Comentarii

Manoj

27.12.2016 16:36

Aici este si vina asociatilor de proprietari care nu au curatat trotuarele care le apartin. Este obligatoriu ca acestea, sa curete si sa intretina trotuarele, ca este zapada, polei, samd. Asta pentru partea de cartiere - primaria ar trebui sa intervina cu amenzi in aceste cazuri. In rest, in oras, in zonele unde nu exista obligatii a proprietarilor, primaria ar trebui sesizata pentru a sti unde sunt probleme. Personal, azi am vazut multi politisti de la PL care puteau sesiza acest lucru in zona centrala.

patrascu daniel

27.12.2016 21:43

 dimineata la ora 8,20 ne-au lasat somatie cei de la politia locala pt. gheata cu amenintarea ca ne amendeaza cu 500 lei dar noi avem orarul aprobat la magazin de la ora 10.00 ...nu mi se pare corect. Norocul nostru,  la reverificare gheata deja era topita :-) 

Adauga comentariu