COD PORTOCALIU de vreme rea în județul Cluj

Zece județe se află sub indicența unei avertizări meteorologice cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Printre aceste județe se află și Clujul.

Avertizarea cod portacaliu transmisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă în intervalul 2 iulie, ora 18.00 – 3 iulie, ora 6.00.

Zonele afectate sunt Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Cluj.

Potrivit avertizării cod portocaliu, în intervalul menționat, vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35...60 l/mp.

Avertizarea cod galben este valabilă în intervalul 2 iulie, ora 15.00 – 3 iulie, ora 06.00

În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în vestul Carpaților Meridionali, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Adauga comentariu