COD GALBEN de viscol și zăpadă în județul Cluj

17 județe, inclusiv Cluj, se află sub avertizare cod galben de viscol și zăpadă în zona montană înaltă, din 23 decembrie ora 20.00 până în 25 decembrie, ora 10.00. O altă avertizare transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), din 23 decembrie ora 10.30 până în 26 decembrie ora 20.00 arată că în acest interval vor fi ploi în general moderate cantitativ, precipitații mixte, intensificări ale vântului.

Potrivit codului galben de vreme rea, la munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase. În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Județele aflate sub incidența codului galben sunt Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

De asemenea, în intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp.
Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile.
Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Adauga comentariu