Coadă și înghesuială la donat sânge pentru un bilet la Untold, în plin val patru de pandemie Covid-19, varianta extrem de contagioasă Delta

„WOW sute de clujeni se înghesuie să doneze sânge. Vor avea acces gratuit la UNTOLD”, „Cluj: Coadă la donat sânge pentru un bilet la UNTOLD 2021”, a titrat astăzi presa locală, fără a remarca în fotografia de mai jos ceea ce este evident: că o campanie de donare de sânge, care înseamnă responsabilitate socială în vremuri normale, în valul patru de pandemie Covid-19 (cu varianta Delta a virusului, extrem de contagioasă), înseamnă o profundă iresponsabilitate, în condițiile în care nu au fost luate nici cele mai elementare măsuri de distanțare socială!

Caravana mobilă organizată de UNTOLD, Kaufland Romania și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj este amplasată pe Bulevardul Eroilor, la Monumentul Memorandiștilor. Intervalul orar de funcționare este între orele 8-14, în zilele de 4-5 septembrie.

Toți cei care se înghesuie în acest weekend să doneze sânge (mulți, fără mască pe bot) vor primi: un bilet gratuit valabil în prima zi a festivalului UNTOLD, un Voucher în valoare de 100 lei din partea KAUFLAND ROMÂNIA, tichete de masă din partea Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, o adeverință pentru o zi liberă de la serviciu. 

Pentru atâtea beneficii, nu este de mirare că tinerii petrecăreți se înghesuie să doneze sânge. Din păcate însă, după cum am văzut în fotografia de mai sus, sunt create toate condițiile ca tinerii să își doneze unul altuia și potențialii viruși din sânge. 

La urma urmei, ironic vorbind, bunele intenții contează, fără a avea vreo importanță faptul că ele riscă să paveze drumul spre carantină sau spre secțiile de ATI. 

Foto: cluj24.ro

Adauga comentariu