Coada la Taxe si Impozite in fata unui scaun cu mesaj

Reprezentantii Primariei au anuntat de abia astazi ca Directia de Taxe si Impozite nu va incasa nicio suma aferenta departamentului pana in data de 7 ianuarie. Fara sa stie acest lucru, multi clujeni s-au prezentat astazi la Taxe si Impozite si au stat, totusi, la coada in fata unui scaun. Responsabilii sectorului au atasat mesajul Primariei pe spatarul acestuia.

Inca de dimineata, lumea a inceput sa se aseze la coada la Directia de Taxe si Impozite. Cu toate acestea, statul in rand nu a fost pentru plata taxelor, ci pentru a citi un mesaj pe care reprezentantii Primariei nu l-au transmis decat azi.

"Va informam ca pana in data de 7 ianuarie 2016 Directia de taxe si Impozite a Primariei municipiului Cluj-Napoca nu incaseaza taxe si impozite aferente imobilelor si bunurilor mobile etc si nu elibereaza certificate de atestare fiscala. Motivul acestei pauze il reprezinta modificarile aparute in data de 31.12.2015 prin Legea 358/2015 privind modificari ale OUG 50/2015 de aplicare a Codului Fiscal. Acest cadrul legal impune modificarea aplicatiei infomatice prin redebitarea impozitelor si taxelor locale, pentru care este necesar un termen de aproximativ 48 de ore", informeaza acestia.

In ceea ce priveste plata taxelor, a ratelor si a chiriilor, aceasta se poate face la Primaria de pe strada Motilor si la primariile de pe cartiere, mai anunta ei.

Informatia nu a parut sa-i impresioneze pe cei aflati deja acolo, motiv pentru care unii au urcat scarile in speranta ca vor avea noroc. 

Usa inchisa si scaunul cu mesaj nu au fost suficiente, astfel incat, altii au cerut confirmare si din partea portarului.

Un domn mai nedumerit, care nu a apucat sa citeasca mesajul Primariei, mananca linistit in fata scarilor.

"Or fi in pauza si ei", ii spune el unuia din apropiere.

"Nu e, domnule, nicio pauza. Azi nu se plateste", raspunde o doamna mutandu-si privirea de la spatarul scaunului.

Cu toate acestea, cativa oameni mai stau prin preajma, in timp ce altii se resemneaza repede. Citesc si pleaca.

"Asta e. Am venit degeaba pana aici. Poate maine", zice cu resemnare un batran, care da "buna ziua" celorlalti si pleaca.

Adauga comentariu