Clujul, tot mai bun, clujenii, tot mai răi! Ce reclamă haterii și nemulțumiții la adresa Primăriei?

Aplicația MyCluj, lansată la finalul lunii martie a acestui an, este folosită frecvent de către clujenii răutăcioși care reclamă problemele de care se izbesc chiar „la firul ierbii”, deficiențele mărunte, care afectează calitatea vieții cetățeanului de rând, dacă ar fi să ne luăm după aceste reclamații.

În timp ce primarul Emil Boc promite realizări grandioase – care rămân, în mare parte, la stadiul de promisiuni – locuitorii Clujului pierd timp, bani și nervi datorită proastei gestionări la nivel micro a unei urbe parcă scăpate de sub control. Numai astăzi, 8 iunie, până la ora 15, pe platforma MyCluj au fost postate peste 30 de sesizări. 

În cartierul Bună Ziua a fost sesizată o problemă care, dacă este reală, poate afecta sănătatea publică. „Refulează canalizare din pământ. Pare să iasă cu dejecții direct din pământ”, scrie un clujean. Care este răspunsul Primăriei? „Declinat competență” 

În Mănăștur, o altă problemă la canalizare, una care, de asemenea, poate pune în pericol sănătatea publică. „Canal înfundat str. Heine H. Începe să ajungă apa în beciuri și în scări de bloc. Rog desfundare urgentă”, scrie un clujean care primește, din partea Primăriei, același răspuns: „Declinat competență”

„Pe Turzii la urcare, la nr. 32, în dreptul restaurantului chinezesc, e o gura de canal descoperită, capacul fiind sărit”, este o altă sesizare. Într-o gură de canal descoperită, fără capac, poate oricând cădea un copil, un vârstnic sau un adult neatent, sau și-ar putea rupe roțile un șofer. Îi pasă cuiva din Primărie? Nu! „Declinat competență” din nou!

„Porțiunea aceasta de stradă (strada Dunării) e un crater neasfaltat care se întinde pe câțiva metri, de fiecare dată când plouă este inundată și este inutilizabilă și pentru pietoni și pentru mașini. Când o să se remedieze situația?”, întreabă un clujean, cel mai probabil, retoric. Statusul acestei sesizări este: „În lucru” Dacă e în lucru ca și podul Traian, atunci situația se va remedia, bineînțeles, cu celeritate, în doar câțiva ani.

„Gunoaie pe trotuar Ploiești 37”, sesizează scurt problema un cetățean, cel mai probabil un turist, pentru că un mândru locuitor al Clujului știe că gunoaie, în frumoasa noastră urbe, există pe toate trotuarele, mizeria fiind parte indisolubilă din identitatea, actualitatea și istoria orașului. 

Groapă imensă în stația de CTP Sora... foarte urât arată chiar în Centru”, reclamă un alt răuvoitor, care nu înțelege un alt aspect firesc, ce definește Clujul ca oraș de 5 stele căzătoare. Gropile se formează în urma stelelor care cad, dar nu pierd, de fiecare dată când o nouă măreață realizare a primarului este inaugurată, cu ani-lumină întârziere. 

„În fiecare zi sunt mașini parcate ilegal în intersecția I. Hossu cu Alecsandri, pe zona marcată cu caroiaj. Din cauza asta vizibilitatea e foarte redusă la ieșirea de pe Alecsandri, și crește riscul de accident. Tot în zonă se parchează ilegal pe trotuar la intersecția cu Nuferilor sau la intrarea în Parcul Central, la intersecția cu Cișmigiu, blocând căile de acces pentru pietoni și mai ales zonele cu bordură înclinată pe unde pot merge cărucioarele. Mai trebuie să menționez că e la 1 minut de mers pe jos de la sediul Primăriei? Cum am zis, asta se întâmplă zi de zi, nu înțeleg de ce trebuie să sesizăm noi problemele astea, și poliția nu patrulează pe acolo măcar o dată pe zi, ca să dea amenzi. Nu aveți nevoie de bani la buget?”, întrebă un clujean lipsit de înțelegere față de activitatea Primăriei și, în speță, a Poliției Locale, activitate care se desfășoară, conform obișnuințelor locului, doar de formă și la comanda șefului, vindicativ, contra celor care reclamă inactivitatea polițiștilor locali, impropriu denumiți polițiști. 

Iluminat nefuncțional de aproximativ 2 ani. Pe aleea Băișoara, intersecție cu aleea Bizușa, în dreptul parcărilor cu numerele 4-5”, sesizează un alt clujean o problemă veche care, cel mai probabil, nu a fost rezolvată pentru că nu trebuie. Pe aleile respective, din cartierul Gheorgheni, se poate circula, mult mai romantic, cu lămpașul sau cu lumânarea, iar pentru cei mai moderni, cu lanterna de la telefon. Liberalismul presupune ca fiecare să își rezolve problemele „prin el însuși”, iar Clujul are un primar liberal. 

„Pe strada Ioan Budai Deleanu, gardul viu nu e întreținut, a crescut foarte mare, făcând deplasarea pe trotuar aproape imposibilă, fără să freci toate crengile gardului. Când plouă e jale. Iar pe celălalt trotuar, nu poți traversa, deoarece sunt parcate mașini. Vă rog să luați măsuri, daca gardul e proprietate privata (ceea ce mă îndoiesc), înștiințați proprietarii că trebuie tuns. Dacă nu, cei de la salubritate sau întreținerea spațiilor verzi să-și facă treaba”, cârcotește un hater pe MyCluj, cerându-le angajaților municipalității să-și facă treaba, o pretenție absurdă, bineînțeles, pentru că aceștia, după cum bine se știe, nu au absolut nicio treabă!

„Stați liniștiți că și eu am semnalat-o acum 2-3 luni și nu s-a făcut nimic, avem eficiență maximă în a nu rezolva probleme”, scrie un alt clujean, probabil din lipsă de ocupație, din moment ce este perfect conștient că sesizează Primăria degeaba.

Iar exemplele ar putea continua câțiva ani buni (de mandat Boc) de acum încolo, sesizările vor curge, clujenii vor deveni din ce în ce mai răi de gură, iar primarul nostru drag, tot mai bun în a arăta adevărata față a orașului, a unui Cluj în care curge doar lapte și miere, în care drumurile sunt asfaltate cu turtă dulce, în care așa-zisele gunoaie de pe toate străzile reprezintă de fapt donații ale locuitorilor urbei pentru cei mai săraci, aflați în nevoie, pentru clujenii oropsiți de la Pata Rât, integrați recent în Clujul de 5 stele căzătoare prin eforturile echipei proiectului „Pata-Cluj”, care a tocat peste 3 milioane de euro în acest sens, dar și în sensul unor consistente plăți salariale ș.a.m.d., pentru că cine-mparte, parte-și face, e firesc. 

În timp ce Clujul devine tot mai bun, clujenii par a deveni tot mai răi și mai cârcotași la adresa primarului pe care oricum îl vor realege încă cel puțin 10 mandate, doar de ciudă, ca să aibă mai apoi ce critica!


Adauga comentariu