Clujul ține steagul sus și la numărul de elevi infectați. Ministrul Educației: „Jumătate din cazurile COVID-19 din rândul elevilor au fost confirmate în Cluj, Arad și București”

Jumătate dintre cazurile COVID-19 confirmate în rândul elevilor, au fost înregistrate în județele Cluj, Arad și în Capitală, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Există opt judeţe fără niciun caz confirmat de elev, există alte zece judeţe fără niciun caz confirmat de angajat, cadru didactic, după cum există judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti, în care în total sunt 122 de copii infectaţi la nivelul zilei de astăzi, ora 18,00, adică exact jumătate din numărul celor depistaţi pozitiv în ţară. Cred că asta ne face să tragem nişte concluzii cu privire la respectarea regulilor şi profit de ocazie să fac încă o dată acel îndemn, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei şi nu numai, către părinţi: în cazul în care depistează, observă cele mai mici simptome specifice, este puternic recomandat să nu îşi trimită copiii în colectivitate", a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe baza experienţei primei săptămâni de şcoală din semestrul al doilea, ordinul comun semnat cu ministrul Sănătăţii ar putea suferi modificări, dar şi că, începând de săptămâna viitoare, nu va mai putea fi exclusă transmiterea virusului la şcoală la cazurile noi de COVID-19 din rândul elevilor şi cadrelor didactice.

„Împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom încerca să venim cu măsuri suplimentare, cu clarificări în interpretarea cât mai facilă a acestui ordin de ministru, care oricum s-a dorit a fi uşor de înţeles. Vom veni încă o dată şi încă o dată, de oricâte ori este nevoie, pentru a clarifica această procedură de lucru, pentru a fi înţeleasă peste tot în şcoli. Dacă va fi nevoie, din discuţiile cu ministrul Sănătăţii a reieşit că vom aduce şi completări acestui ordin comun, există disponibilitate de ambele părţi, în urma experienţei din această săptămână. Prudenţa trebuie să rămână în continuare la un nivel foarte ridicat şi, după această primă săptămână, vom vedea cât de mult peste această bază va creşte numărul. Cu toţii sperăm să nu crească atât de mult, pentru că atunci nu vom mai putea spune că eliminăm transmiterea din şcoală", a mai explicat ministrul Educaţiei.

Adauga comentariu