În Clujul ”smart” al anului 2022, încă avem probleme cu colectarea selectivă și cu ridicarea deșeurilor

În raportul de activitate al primarului Emil Boc pentru anul 2021 se precizează, la capitolul „Colectare selectivă a deşeurilor şi puncte gospodăreşti subterane”, faptul că, în prezent, colectarea selectivă se realizează, în cartierele cu blocuri, în principal prin puncte gospodărești supraterane, dotate cu recipiente inscripționate distinct, pentru fiecare tip de deșeu.

De asemenea, în cartierele de blocuri, în anul 2021, au fost finalizate 59 de platforme subterane, existând în prezent 191 de platforme de acest tip, pentru colectarea selectivă.

„La gospodăriile individuale (case), se colectează în sacii de plastic colorați specific, furnizați în mod gratuit de operatorul de salubritate”, este specificat în raportul edilului, în care mai putem citi:

„Cele două firme care au contract cu Primăria (SC Rosal Grup SA și Compania de salubritate Brantner - Vereș SA – n.r.) organizează anual campanii de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind importanţa procesului de colectare selectivă.”

Pe hârtie, totul curat și frumos, ”smart” și modern! Pe teren însă, în această dimineață, colectarea selectivă se realiza pe principiul „grămada cere vârf, iar când vârful e prea înalt, se prăvale pe stradă”.

În Mărăști, în zona străzii Livezii, una de case, gunoaiele erau selectate, în mijlocul intersecției, de către ciori:

În zona străzii București, pubelele (montate pe locația modernizată a unor garaje dărâmate în toamnă) gemeau de pungile menajere care se revărsau înspre parcare:

În zona străzii Scorțarilor, în fața pubelelor pline de gunoaie colectate „selectiv” la comun, s-a mai format încă o grămăjoară de gunoaie amestecate:

În 2022, în Clujul ”smart”, încă avem probleme cu colectarea selectivă a deșeurilor și cu ridicarea lor la timp. Important e însă că se face metrou. Și acesta, deocamdată, doar pe hârtie.

Adauga comentariu