Clujul sensurilor unice. Curând, dacă vreți să ajungeți acasă în Gheorgheni veți ocoli prin Mănăștur

Conducătorii acestei urbe au fost cuprinși de mania sensurilor unice. Așa au considerat ei că fluidizează traficul. Cum alte soluții nu prea au găsit, au dat-o înainte cu implementarea sensurilor unice în toate cartierele. Aceasta s-a dovedit a fi o soluție și pentru locurile de parcare. Având în vedere faptul că proiectele de parkinguri înaintează încet, foarte încet, prin instituirea sensurilor unice au putut amenaja și câteva locuri de parcare.

Astfel au apărut sensuri unice în Mănăștur, opt străzi din Gheorgheni au devenit străzi cu sens unic, urmează Andrei Mureșanu și probabil și alte cartiere. Orice străduță care poate deveni sens unic este vânată de către municipalitatea clujeană.

Viceprimarul Dan Tarcea, ”stăpmânul” sensurilor unice, a parcărilor și a parkingurilor face odă sensurilor unice, deoarece sunt cam printre puținele măsuri care pot fi implementate imediat și care sunt vizibile. Celelalte proiecte pentru fluidizarea traficului încă sunt la stadiul de hârtii, ori cu alea nu sunt la fel de vizibile.

”Sensurile unice din cartierul Gheorgheni au dus la fluidizarea traficului din zonă. Desigur că sunt câteva persoane care trebuie să înconjoare pentru a ajunge la domiciliu. O să urmeze câteva sensuri unice și în cartierul Andrei Mureșanu, pe modelul celor din cartierul Gheorgheni. Acolo am luat deja în evidență peste 300 de locuri de parcare pe aceste străzi. Sensurile unice nu sunt interdicție, sunt fluidizare. Sensurile unice nu încurcă ciculația ci o fluidizează”, menționează Dan Tarcea.

Probabil că sensurile unice ajută, dar dacă ești de prin alte părți și ai nimerit cu mașina în Cluj-Napoca, doar cu rugăciuni vei reuși să nu te rătăcești. Noroc că toate telefoanele au acum aplicații, dar și cu acestea trebuie avut grijă. După noile modificări legislative, dacă te vede vreun polițist cu telefonul în mână riști să rămâi fără permis. La fel dacă ești student și tocmai te-ai mutat în Cluj și ai avut curajul să vii cu mașina (în ciuda interdicției clare a primarului Boc) o să îți ia o bucată de vreme să descoperi cel mai scurt drum spre casă.

Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru fluidizarea traficului, chiar dacă această mult dorită și promisă fluidizare încă nu se vede.

Adauga comentariu