Clujul se pregătește de festivaluri: centre de vaccinare la Aeroport și la Castelul Banffy. Prefectul Tasnadi:„Cred că riscul este minim în măsura în care vor participa doar persoane vaccinate”

Prefectul Tasnadi Szilard susține organizarea festivalurilor în Cluj-Napoca, asta deși multă lume consideră acest lucru o dovadă de iresponsabilitate care va determina apariția unui număr mare de cazuri de COVID-19 și chiar ar putea să favorizeze declanșarea valului patru.

„Cred că riscul este minim în măsura în care vor participa doar persoane vaccinate. Dacă nu vor fi doar vaccinați, va trebui să apelăm și la înțelegerea oamenilor și probabil că vor exista și alte măsuri, respectiv de distanțare fizică sau purtarea măștii. Cu siguranță și organizatorilor li se va impune o anumită responsabilitate de a veghea asupra respectării tuturor normelor. În ceea ce privește accesul festivalierilor probabil că regulile se vor reglementa în viitor. În momentul de față avem un set de reguli, iar pentru data când s-a anunțat UNTOLD cu siguranță vom avea alte reguli, să sperăm mai puțin restrictive. Noi suntem deschiși, eu nu sunt genul care participă la festivaluri, nu mi-a plăcut niciodată să stau unde e multă lume, dar avem disponibilitate pentru cei care doresc să organizeze evenimente. În măsura în care se va condiționa participarea la evenimente de titulatura de vaccinat, atunci pentru a avea schema completă trebuie să avem 10 zile de la rapel, respectiv 10 zile de la Johnson and Johnson. Nu îi va ajuta pe festivalieri dacă se vaccinează în prima zi de festival la poarta UNTOLD pentru că tot nu o să poată să intre, dar rămâne de văzut ce set de reguli vor fi în vigoare atunci”, a declarat Prefectul. 

În același timp, prefectul a menționat că se va organiza un centru de vaccinare la Aeroport, dar intenționează să propună organizarea unui maraton de vaccinare la Casteluk Banffy, acolo unde este organizat festivalul Electric Castle. 

„Intenționăm să deschidem la Aeroport un centru de vaccinare cu Johnson and Johnson, un vaccin mono doză pentru cei care pleacă sau ajung în țară, dar vrem să deschidem un centru de vaccinare și la Bonțida unde va avea loc festivalul Electric Castle. O să vorbesc cu domnul Moisescu să organizăm un maraton la castelul Banffy. Un maraton tematic de vaccinare electrică la Banffy”, a mai spus Tasnadi. 

 

 

 

Adauga comentariu